42 mülteci özel teknede yakalandı 42 mülteci özel teknede yakalandı
14-15 Eylül’de gerçekleştirilecek 3. İzmir Koyun Keçi Panayırı’nın açılış törenine ve kortej yürüyüşüne de katılacak olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, iki gün boyunca Seferihisar’da konaklayacak. 
Panayırın ikinci günü (Pazar) saat 10.30’da kıl çadırının içinde sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin değerlendirme toplantısına, İzmir Valiliği, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Kırmızı Et Birliği, Damızlık Hayvan Birlikleri, sektördeki firmalar davet edildi. Bu toplantıda UKON yönetim kurulu üyeleri Türkiye’deki yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et sektörünün durumunu değerlendirecekler.
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde ve Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen İzmir Koyun Keçi Panayırı kapsamında, 14 - 15 Eylül tarihlerinde Türkiye’de ilk kez damızlık hayvan pazarı kurulacak. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve UKON Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği görevini de yürüten Özer Türer, “TAGEM tarafından yürütülen halk elinde ıslah projelerinin ardından, Safkan Damızlık Koyun Keçi Yönetmeliği ile birlikte damızlık hayvancılıkta Türkiye olarak önemli bir adım atıldı. Artık safkan hayvan satışı yapan çiftlikler özel olarak belgelendiriliyor, belge talep eden yetiştiriciler Birlikler ve Tarım Müdürlükleri tarafından yakından takip ediliyor. Panayır kapsamında kuracağımız damızlık hayvan pazarı ile küçükbaş hayvancılıkta damızlıkların önemine dikkat çekmek ve damızlık pazarların kurulmasında öncülük etmek istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim