Çorum’da deprem Çorum’da deprem
Yağmura hazırlıksız yakalananların bir kısmı tel örgülere asılan bez afişlerin altında, bazıları da sandalyelerin altına sığınarak kendini korumaya çalıştı. Ayrıca olimpiyatlar için stadyuma kurulan dev platformun çatı kısmındaki sular ise herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için görevliler tarafından tahliye edildi. Sağanak yağmura rağmen aldırış etmeyen binlerce vatandaş stadyuma akın etti.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 75 öğrenci etkinlik boyunca seslendirdikleri şiir, türkülerin yanı sıra sahneledikleri halk oyunları gösterileri unutulmaz bir gece yaşattı. Program sonunda misafir öğrenciler programı izlemeye gelen binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkçe’nin bir dünya dili olması ve küreselleşmesinin Türkiye’nin şahlanışının göstergesi olduğunu belirterek, “Büyük devlet gibi davranmak büyük devlet gibi mazlum milletlere el uzatmak, büyük devletler gibi dünyayı barış haline getirmek zorundayız” dedi.

Çorumluların yağmura rağmen stadyumu terk etmediklerini belirten Uslu, hal dilleriyle de sevgilerini gösterdiklerini söyledi. Türk milletinin tarihte üç büyük yürüyüşünün olduğunun altını çizen Uslu, “Birincisi Horasan’dan Anadolu’ya gedik. İlk yürüyüşümüz bu. İkinci büyük yürüyüşümüz Osmanlı'nın. Viyana’dan Mançurya’ya kadar Kırım’dan Yemen'e kadar 18 milyon kilometrekareye fetih yoluyla ulaştığı yürüyüştür.



Şimdi üçüncü yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Kendisini anadan yardan uzak diyarlara atanlar, fedakarca çalışmayı göze alanlar. Ve bugün bizim hayal dahi edemeyeceğimiz dünyanın dört bir yanında Türkçe okunması, Türkçe konuşulmasını, sağlayanlar. Onların hepsine şükran borçluyuz” diye konuştu.

Vali Nurullah Çakır da, Anadolu gibi Çorum’da farklı bir toprağa sahip olduğunu ifade ederek, “Burası 7 bin yıllık uygarlığın olduğu yer. Burada ilk defa barış imzalandı. Burada fethedilen yerlerin inançlarına karşı saygı vardı. İslamiyet’le, Osmanlı ile, Selçuklu ile Cumhuriyetle bu pekişti” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, “Üşüdünüz ama üşenmediniz. Titrediniz ama gitmediniz. Bu akşam bizim her defasında bu tür kalabalıklarda söylediğimiz şarkı yağan her yağmur, ıslandığımız her yağmur bize Türkçe olimpiyatlarını hatırlatacak. Bir kardelen gibi yetişen oradan dünyaya dağılan Türk okullarını hatırlatacak” diye konuştu.

Program sonunda milletvekili Salim Uslu, Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem olimpiyatlar için Çorum’a gelen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Editör: TE Bilişim