Teleferik kazası 1 ölü 1 yaralı Teleferik kazası 1 ölü 1 yaralı
Karaman Tüm Çalışanlar Derneği'nin organizasyonunda, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi işbirliği ve katkıları ile düzenlenen şölen, Kemal Kaynaş Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Şölene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede Tunus, Tacikistan, Azerbaycan, Güney Afrika, Endonezya, Moğolistan, Mısır, Fas, Bosna-Hersek, Bangladeş, Makedonya ve Slovenya’dan gelen 62 öğrencinin seslendirdiği şiir ve şarkılar ile sahnelenen halk oyunları gösterileri, izleyicileri zaman zaman sevindirdi, zaman zaman hüzünlendirdi.

Programın sonunda konuşan Vali Süleyman Kahraman, Türkçe'nin bir dünya dili olduğunu ifade ederek, 25 ülkeden gelen 62 öğrenciyle tarihi bir program yaşadıklarını söyledi. Vali Kahraman, Türkçe'nin aynı zamanda sevginin de dili olduğunu belirtti.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da, olimpiyatların Türkçe ekseninde dünyayı buluşturan büyük bir sevgi ve kaynaşma şenliği olduğunu söyledi.

Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise, dünyanın dört bir yanına Türk kültürüne ait değerlerin bu organizasyonlarla taşındığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.10. Türkçe Olimpiyatları Karaman etkinliği, tüm öğrencilerin ve protokolün söylediği olimpiyat şarkısı ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.





Editör: TE Bilişim