Köyü Ateşe Verdi Köyü Ateşe Verdi
 Kastamonu’da üniversite öğrencisi Emre Kiriş'ten Türkçenin düzgün kullanılması ilginç bir yöntem uyguladı. 
İnsanların yoğun olarak ziyaret ettiği Penbe Han’da Türkçenin doğru kullanılması için bilgisayardan çıkarttığı metinleri duvara asarak vatandaşların ilgisini çekmeyi başarın Kiriş, bunu 5 yıl önce yaşadığı bir olaya bağladı. 5 yıl önce lise son sınıfta iken Belediye Caddesi'nde ‘Gönül Terzisi’ diye bir dükkanın bulunduğunu ifade eden Kiriş, “İlk başta bu dükkanı gördüm ben. Fakat oranın devamında bir sürü dükkan gördüm ama hepsinin ismi yabancıydı. ‘Gönül’ ismi ise benim çok hoşuma gitmişti. Yabancı tabelalar ise beni o zaman için çok üzmüştü. Bende bunların arasında bir kıyaslama yaptım ondan sonra güzel Türkçemizin doğru kullanılması yönünde böyle bir girişimde bulundum” dedi.
Ayrıca kardeşinden de doğan etkenlerin olduğunu ifade eden Kiriş, kardeşinin çağındaki gençlerin şuanda Türkçeyi çok kötü kullandığını belirterek, “Türkçede kısaltmalar, İngilizce eklemeler gibi terimler kullanıyorlar. Bu yüzden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duydum. Elimden geldiğinde Türkçemizin doğru kullanılması için çaba gösteriyorum. Birde bizim burası çok kalabalık bir yer. Herkes görsün, okusun diye duvarlara internetten çıkarttığım yazıları astım. Yoğun bir yer olması nedeniyle insanlarında ilgisini çekiyor. Ben, bunun faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Penbe Han’ın sahibi İsmail Çıldır ise, güzel Türkçenin doğru kullanılması için her türlü çalışmaya destek vereceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim