13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Karşıyaka Aksoy Mahallesi 1750 sokaktaki parka adı verilen Güngör Dilmen’in eşi Güngör Dilmen de, duygu dolu konuşmasında, “Evde masası bu parka bakıyordu. Bu parkı kendi bahçesi gibi görüyordu. Şimdi adı verildi. Bu mutluluğu unutmamız mümkün değil. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı Başkanı Prof.Dr. Hülya Nutku da, şunları söyledi: “Güngör Dilmen Türk tiyatrosunun lokomotiflerinden biriydi, soluğuydu. Parklar nasıl kentlerin soluk alan yerleridir, Güngör Dilmen de tiyatronun soluğuydu. Mitolojiyi, destanları, Anadolu kültürünü çok iyi biliyordu. Eserleri ile unutulmayacak. Çocuklarımız onun öyküleri ile büyüdü. Biz de öğrencilerimize Güngör Dilmen’i anlatacağız.”
Prof.Dr. Semih Çelenk ise, konuşmasında sanatçının yaşama coşkusunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Güngör Dilmen için tiyatronun kaptanıderyası deniyordu. Karşıyaka Belediye Başkanı Durak’a sanatçılar adına teşekkür ediyoruz.” 
Karşıyaka’ya yeni kültür merkezleri kazandırmak için mücadele ettiğini belirten Başkan Durak da, sözlerine şöyle devam etti: “Bostanlı’daki tiyatronun üstünü kapattık, 12 ay hizmet verecek duruma geldi. Karşıyaka Çarşısı’ndaki salonumuz tamamlanmak üzere. Karşıyaka’da etkinlikler için 1500 kişi olan seyirci kapasitesini üç bine çıkardık. Yeni tesislerimiz tamamlandığında 4000’i geçeceğiz. Bu mekanlarımızı sanatçı dostlarımız dolduracak. Bu ülkenin aydınlanması sanatçılardan geçiyor. Siz aydınlık yüzümüzsünüz. Sizler bizim kılcal damarlarımızsınız. Sizlere her zaman sahip çıkacağız. Güngör Dilmen ustamızın adını bu parkla gelecek kuşaklara miras bırakacağız.”
Konuşmalardan sonra sanatçının adı ve hayat hikayesinin yer aldığı isim tabelası hep birlikte parkın girişine çakıldı.

Editör: TE Bilişim