Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 İzmir'in Foça ilçesindeki çifte bombalı terör saldırısında ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen uzman çavuş Hasan Furkan Özmen'in yanından ayrılmayan babası Cengizhan Özmen, oğlunun beyin ölümünün gerçekleştiği ve basında çıkan şehit oldu haberlerine ‘öyle yazmayın, karşı tarafı sevindirmeyin’ diye tepki gösterdi. 
Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi'nde geçen perşembe günü saat 08.00'de askeri servis aracının geçişi sırasında, uzaktan kumandayla iki bomba patlatıldı. Patlamada Er Özkan Ateşli şehit olurken, otobüsü kullanan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in de aralarında bulunduğu 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Başından ağır yaralanmasına rağmen otobüsü durdurarak devrilmesini ve facianın büyümesini önleyen Uzman Çavuş Özmen'den dün sabah saatlerinde kötü haber geldi.Ege Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı'nda tedavisi süren Özmen'in, beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.
Cengizhan Özmen, yaşam ünitesine bağlı yaşatılmaya çalışılan evladının şehit olduğu yönünde yazılan haberlere tepki gösterdi.
Evladının beyin ölümü gerçekleştiğine bir türlü inanamayan acılı baba Cengizhan Özmen, şöyle konuştu: "Beyin ölümü gerçekleşti diye yazmayın. Lütfen yazmayın. Oğlum yaşıyor. Doktorlarıyla konuşun. Yazmayın karşı tarafı sevindirmeyin. Cenab-ı Allah için değerliyse yanına alır. Doktorlar bizim görevimiz yaşatmak diyor. Allah razı olsun doktorlarımızdan, dolmuşçularımızdan, taksicilerimizden Allah bin kere razı olsun. Bütün İzmir’e teşekkürler. Oğluma kan veren herkese teşekkürler.” 
Cengizhan Özmen, şu an kalp atışları olduğunu belirterek şunları söyledi: "Uyutuluyor. Doktorlar tekrar yaşama dönmesi için ellerinden geleni yapıyor. Eğer tüm çabalara rağmen şehit olursa, yapacak bir şey yok. Allah’a kalmış. Onun orada en güzel yeri var. En güzel mertebeye ulaşacak. Onlar bir şey kazanmadı. Benim oğlum çok şey kazandı”
Hastane yetkilileri, beyin ölümünün gerçekleştiğini, Özmen'in yaşam ünitesine bağlı hayat mücadelesinin devam ettiğini bildirdi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim