Oğlu intihar edince gelinini pompalı tüfekle vurdu Oğlu intihar edince gelinini pompalı tüfekle vurdu
Akşam saatlerinde başlayan yağış, Yukarı Dikme köyünde sele neden oldu. Aniden bastıran yağmur sonrası köyün yukarısındaki dere yatağının taşması sonucu köyü sel bastı. Selle birlikte köy halkı büyük panik yaşarken, köy muhtarı İbrahim Ziyanak bu duruma sessiz kalan yetkililere isyan etti. Köylerinde sürekli sel baskınlarının olduğunu ifade eden Ziyanak, geçen sene yine oluşan sel baskını nedeniyle Helin Zınk adında 4 yaşındaki bir kız çocuğunun öldüğünü hatırlattı. Bu duruma artık bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden İbrahim Ziyanak; “Geçen sene yaşanan sel felaketinden sonra hem DSİ’ye sel baskınını önlemek için dere yataklarının bulunduğu yere bir bent oluşturulması için iki ayrı dilekçe verdim. Ama ne yazık ki aradan bir yıl geçmesine rağmen dilekçelerimden bir sonuç çıkmadı” dedi.

Köyün hemen yukarısında iki dere yatağının olduğunu ifade eden Muhtar Ziyanak; “Köyümüz büyük bir risk altında. Köyün hemen yukarısındaki dere yatakları köy halkının can ve mal güvenliği için büyük tehdit oluşturuyor.
Eğer buralara bentler ya da istinat duvarı gibi selin köye gelmesini engelleyecek önlemler alınırsa sorun asgariye indirilmiş olur. Buradan yetkililere sesleniyorum. Daha ciddi bir problem yaşanmadan bu soruna bir çözüm bulun’’ şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim