Van'da deprem Van'da deprem
Van- Edremit karayolu üzerinde Van Gölü kıyısında bulunan ve yıldızları tartışma konusu olan Rescate otelinin 5 yıldızlı olduğunu açıklandı. Gazetecilerle bir araya gelen otel müdürü İrem Tinli Angün, tartışmalara son noktayı koyarak 5 yıldızlı bir otel olduklarını söyledi. Angün, “Otelimiz 4 yıldızlı mı, yoksa 5 yıldızlı mı diye tartışılıyordu. Biz 5 yıldızlı bir oteliz bunu belirtmek istiyorum. Bu tartışmalara da bir nokta bırakarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Depremde hizmet veren tek otel konumunda olduklarını belirten Angün, “Deprem boyunca elimizden gelen gayreti gösterdik. Gelen konuklara veya kurtarma ekiplerine konaklama sektöründe hizmet verdik. Burada 97 kişiyi istihdam ediyoruz ve bunlardan 90’ı Vanlı. Ayrıca 40 tedarikçi firma ile çalışıyoruz ve bunların tamamı yine Vanlı. Kentte bu anlamda da büyük katkımız oluyor” ifadesini kullandı.
İş adamları ve turistlere çağrıda bulunan Angün, “Ben Ankara’dan buraya ön yargıyla geldim. Hergün çatışmaların yaşandığı bir yer olarak biliyorum, hatta Van’a korkarak geldim. Ama gördüm ki burası öyle bir yer değil. Çok huzurlu ve gerçekten yaşanılacak bir yer. Herkese buradan çağrıda bulunmak isterim ki, Van’a mutlaka gelsinler ve burayı görsünler” şeklinde konuştu.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim