Düğün dönüşü feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı Düğün dönüşü feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Kütahya’nın Maltepe Mahallesinde yaklaşık 1 yıl önce yapılan kaldırımlara parke ve kilit taşı döşeyen ve arkasından da hizmet bedelini vatandaşa fatura eden Kütahya Belediyesi'nin şimdi de yollara döşediği asfalt parasını talep ettiği bildirildi.

“YAPILAN BÜTÜN İŞLERİN BEDELİ VATANDAŞA YÜKLENİYOR”
Kütahya Belediyesi tarafından kendilerine yapılan hizmetlerin karşılığında yüksek miktarlarda gelen faturalardan bıktıklarını bildiren mahalle sakinleri isyan etti. Mahallelerine döşenen kilit ve parke taşı bedelinin kendilerine bir süre önce fatura edildiğini, bu bedellerin ödemelerinin daha bitmemiş olmamasına rağmen bir de yüksek miktarlarda asfalt parası faturalarının kendilerine ulaştırıldığını kaydeden mahalle sakinlerinden Raşit Kaya, “Maltepe Mahallesi olarak Kütahya Belediyesinden özellikle temizlik konusunda yeterli hizmeti alamıyoruz. Çöp konteynırı dahi bulunmayan ve mahallede çirkin görüntüye sebep olan çöp tenekelerini bizlere reva gören Kütahya Belediyesi yıllar sonra bizi hatırlayıp mahallemize kilit taşı döşedi. Bozuk olan yollarımızı da asfaltladı. Bizler tam buna sevinirken bir de baktık ki bu yapılan işlerin karşılığında bize yüksek meblağlarda faturalar gelmeye başladı. Daha önce kilit taşı için bize fatura gönderen Kütahya Belediyesi, şimdi de asfalt parası faturası gönderdi.”

Daha çok emekli ve asgari ücretlinin oturduğu Maltepe Mahallesinde üst üste gelen faturalardan dert yanan ve isyan eden Raşit Kaya isimli mahalle sakini tepkilerini şu ifadeleriyle dile getirdi; “Mahalle sakinleri olarak birçoğumuz emekli maaşıyla ve asgari ücretle geçinen insanlarız. Belediye tarafından bizlere yüklenen bu yüksek meblağlardaki faturalar bizlerin belini bükmekte. Dar gelirli insanımıza bir darbe de Kütahya Belediyesinden vurulmakta. Biz daha ilk faturanın ödemesini yapamamışken ikinci fatura bize vurulan ikinci darbe oldu. Her seçim döneminde mahallemizden büyük destek gören Kütahya Belediyesinin bir an önce bu uygulamalarından vazgeçmesini istiyoruz. Siyasilerimizin de bu uygulamayı özellikle dar gelirli vatandaşlara reva gören Kütahya Belediyesini bu uygulamadan vazgeçirmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinin, “Mahallenin Kütahya Belediyesinden yeteri seviyede hizmet alamadığı” görüşüne katıldığını, özellikle temizlik konusunda Maltepe Mahallesinin ihmal edilen bölge konumunda olduğunu vurgulayan Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Yenice, mahalle sakinlerine gelen yüksek miktarlı faturaların “mahalleliye vurulan darbeler” olarak nitelendirdi. Muhtar Yenice, “Kütahya Belediyesi yapmış olduğu çalışmaların bedelini vatandaşa ödetmeye alışmış durumda. Yaklaşık 3 yıl önce katı atık tesisi yapmak için vatandaştan 1 yıllığına katı atık bedeli adıyla para toplamakta. Vatandaşımız buna tepkisiz kaldığı için 1 yıllık süreç uzamaya devam ediyor. Şimdi ise yıllar sonra mahallemize döşenen kilit ve parke taşlarının bedelinin tamamı veya büyük kısmı vatandaşımızdan çıkarılıyor. Mahalleli olarak geçen yıl gelen kilit taşı faturalarını henüz ödeyememişken, bozuk olan yollarımızın onarımında kullanılan asfalt paralarının faturaları elimize ulaştı. Belediyeye hizmetleri karşılığında vatandaşın katkısının yasal olduğunu biliyoruz ama bu gelen faturaların meblağı çok yüksek. Bu durum hepimizin belini bükmekte. Bu uygulamanın değiştirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim