ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
 Mafetya’da öğrencilere 50 test sorusu yöneltildi. 30 matematik, 20 fen sorusu için ter döken öğrenciler her kategori için 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz ve 6'şar jüri özel ödülüne layık görüldü. 6, 7 ve 8. sınıf kategorilerinin yer aldığı yarışmaya 1020 rehber öğretmen ve veli misafir olarak katıldı. Yarışmanın bitiminde öğrencilere Kemeraltı, Kordon tarihi mekanlar ve Doğal Yaşam Parkı gezdirildi.
Karşıyaka Yamanlar Koleji Spor Salonu'nda yapılan ödül törenine İzmir Milletvekili Aydın Şengün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Pakdemirli, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Erol Altun, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ve Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sarsılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Türkiye'nin dünya genelinde düzenlenen bilim olimpiyatlarından bugüne kadar 381 madalya kazandığına, bunun da 118'ini, Özel Yamanlar Koleji’nin kazandığına dikkat çekti. Kasap, bu başarının sadece kendilerinde kalmasını istemediklerini ve ülke genelindeki okullarla paylaşma adına MAFETYA'yı organize ettiklerini anlattı. Kasap, MAFETYA sayesinde öğrencilerin matematik ve fen derslerine daha fazla ilgi duyduklarını, geleceğin bilim adamlarının da bu sayede ilkokul çağlarından itibaren gözlemlenebildiğini aktardı. MAFETYA sayesinde Hakkari'den Edirne'ye, Rize'den Adana'ya kadar öğrencilerin bilime özendirildiklerini belirten Kasap, öğrencilerin aynı zamanda bilime özendirilirken birbirleriyle de kaynaşma imkânı bulduklarını ve dostlukları geliştirdiklerini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, gelişmiş ülkelerin ileri gitme sebeplerinin irdelendiğinde eğitimin öneminin açıkça ortaya çıktığını belirterek, ülkemizin daha ileri gitmesi için daha fazla eğitime önem verilmesi gerektiğini belirtti. İzmir Milletvekili Aydın Şengül de, salonu dolduran öğrencilerin Türkiye'nin çeşitli illerinden gelmesinin memnuniyet verici olduğunu ve ev sahipliği yapmanın mutluluğunu hissettiklerini ifade etti. Şengün, "Sekiz yıldır yapılan bu yarışmayı bütün ülkeye duyuran ve bu coşkuyu herkese yansıtan Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarını ve yöneticilerini kutluyorum" dedi.
Ödül töreninde altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilere ödül dağıtıldı. Dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi, dereceye giren öğrencilerin okullarına dizüstü bilgisayar, yazıcı ve dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.
Editör: TE Bilişim