Dağda mahsur kalan köylünün imdadına helikopter ambulans yetişti Dağda mahsur kalan köylünün imdadına helikopter ambulans yetişti

Yaralılara ilk müdahaleyi, motosikletli çocuklar yanlarından geçerken araçlarının camını açarak uyarıda bulunan doktor çift yaptı.

Yaşları 13 ile 16 arasında değişen ve kaskları bulunmayan 3 çocuk, iki ayrı plakasız motosikletle Isparta Antalya karayolunda araçların arasında akrobasi yaparken, aynı yolda seyir halinde olan doktor çifti tarafından uyarıldı. Uyarıyı dikkate almayan çocuklar aşırı hızla yolda ilerlemeye devam etti. Plakasız motosikletten birinde bulunan çocuk, önde gitmekte olan arkadaşını kontrol etmek isterken Osman Y. yönetimindeki 32 HN 388 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan iki çocuktan biri olay yerinde hayatını kaybederken, diğeri ağır yaralandı. Kazaya neden olan diğer çocuk ise olay yerinde şoka girdi.

"LASTİK PATLADI SANDIM"

Kamyon sürücüsü Osman Y. normal hızla giderken arkadan motosikletin çarptığını söyleyerek, “Ben çok yavaş gidiyordum. Yüklüydüm. Motosiklet arkadan çarptı. Fark etmedim. Gürültü oldu. Lastiğimin patladığını düşündüm. Diğer çocuk önümde durup çırpınmaya başladı. Ben de durdum” dedi.

İKİ DOKTOR MÜDAHALE ETTİ

Korkunç kazaya tanık olan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Genel Cerrah Prof. Dr. Erol Eroğlu ve Anestezi Uzmanı eşi Fisun Eroğlu yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Çocukların kalabalık bir otoyolda yol ortasında yaptıkları hareketlere isyan eden Prof.Dr.Erol Eroğlu, “Ehliyetsiz iki tane motosiklet sürücüsü. Birbirleri ile yarışarak otoyol gibi kalabalık bir yolda kazaya neden oldular. Birbirilerine bakarken kamyonu görmediler. Korkunç bir şey. Müdahale ettik ama çocuklardan biri vefat etti. Ehliyetleri olması mümkün değil. Kazaya sebep olan çocuk 13 yaşında zaten. Motosiklette eğilerek yatar şekilde giderken, diğerleri de ona bakıyordu. İnanılmaz bir hızla gidiyorlardı. Bir an ’Şunları durdurayım motosiklet sürmelerine engel olayım’ dedim. Anında kaza oldu” şeklinde konuştu.

Kazadan bir süre sonra olay yerine gelen ambulans çocuklardan birinin öldüğünü belirlerken yaralı olan ve isminin Arif olduğunu söyleyen çocuğu Isparta’daki hastanelerden birine kaldırdı.
Editör: TE Bilişim