Buca Harekete Geçecek! Buca Harekete Geçecek!
Buca caddelerini karış karış gezip, yaya geçişini engelleyen her türlü malzemeyi toplayan ekipler, halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek satış yapan işportacıların da tezgahlarına el koydu. Operasyonda zabıta kamyonları tıka basa dolarken kısa süreli gerginlikler yaşandı. 

Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sabahın erken saatlerinde Buca sokaklarında işgaliye operasyonu yaptı. Ortaklaşa düzenlenen operasyon Menderes Caddesi, Özmen Caddesi, İsmail Sivri Bulvarı ana arterlerinde ve 254 ve 268 sokaklarda yapıldı. Ekipler, çift taraflı caddelere dağılarak bütün dükkanların önünde geçişi engelleyen bayrak, kasa, tezgah, reklam kukalarını tek tek araçlara yükledi.

MALZEMELER KAMYONLARDAN DOLUP TAŞTI
Zabıta ekipleri işportacılara da göz açtırmadı. Operasyon sırasında halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek sağlıksız gıda satışı yapanların tezgahlarına el konuldu. Buca’nın ana arterde bulunan bölgelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yetki alanında bulunması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nden destek alınarak yapılan operasyonda, sabit kaldırım işgali yapanlar fotoğraflarda tespit edilerek cezai işlem uygulanmak üzere ekiplere bildirildi.

İşgaliye operasyonunda toplanan malzemeler kamyonlardan dolup taştı. Operasyon sırasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Denetimlerin belirli periyodlarla devam edeceğini belirten yetkililer, kaldırımların yayaların kullanımı için en elverişli hale gelebilmesi için sürekli olarak denetimlere devam edileceğini belirtti.
Editör: TE Bilişim