Tarsus'ta Parkı Olmayan Köy Kalmayacak Tarsus'ta Parkı Olmayan Köy Kalmayacak
Yenişehir Belediyesi’nin, Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile ortak yürüttüğü “Üreten Eller Projesi” devam ediyor. Proje kapsamında Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 30 zihinsel engelli öğrenci, Yenişehir Belediyesi’nin kurduğu serada süs bitkileri yetiştirmeyi öğreniyor.
Proje ile ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, “Engelli çocuklar hepimizin çocukları. Tüm yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri imkanları ölçüsünde bu çocuklara yardım ederse, sorunların bir ölçüde çözülebileceğine inanıyorum. Engelli çocukların topluma kazandırılabilmeleri, ilerideki yaşamlarında ayaklarının üzerinde durabilmeleri için özveri ve sabır gerektiren bir çalışma sunan öğretmenlerimize de şükranlarımızı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Yenişehir Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime destek olmaya devam edecektir” dedi.
Hüseyin Polat Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Recep Ali Tez de yaptığı açıklamada okulla ilgili bilgi verdi. Okulda orta ve ağır düzeydeki zihinsel engelli öğrencilerin eğitim aldığını belirten Tez, “Bu öğrencilerimizin mecburi okul çağında olanlara Eğitim ve Uygulama Okulu’nda, mecburi öğrenim çağı dışına çıkanlara ise İş Eğitim Merkezi’mizde kendi becerilerine uygun iş ve mesleğe yönelik eğitimler verilmektedir. Burada verilen eğitimlerle bireyler kendilerine olan özgüvenlerini kazanmakta ve kendilerinin de bir işe yaradığını öğrenmektedir” diye konuştu.
Üreten Eller Projesi kapsamında, proje ortağı Yenişehir Belediyesi’nin katkılarıyla bir sera oluşturduklarını ifade eden Tez, burada 30 engelli öğrenciye süs bitkileri yetiştiriciliği kursu verildiğini söyledi. Öğrencilerin burada nasıl tohum ekileceğini, tohumların nasıl çimleneceğini ve bitkilerin nasıl yetiştirileceğini öğrendiklerine işaret eden Tez, kursun sonunda öğrencilere sertifika vereceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim