Zonguldak’ta maden ocağında göçük! Zonguldak’ta maden ocağında göçük!
Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Arslan, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Aksoy Yeten, “Bu haftanın amacı bulunduğu bölgedeki vatandaşların kütüphanelerin varlığından haberdar etmek, kütüphane hizmetlerini ve yararlanma yollarını anlatmak ve önemlisi yıllık süreç içerisinde kütüphaneler adına bir farkındalık yapmaktır. Bizler bu hafta süresince toplumun tüm kesimlerine hitap edecek etkinlikler düzenledik. Zonguldak İl Halk Kütüphanesi olarak istatistik verilerimize baktığımızda her yıl 4-5 bin okuyucu sayımızın arttığı görülmektedir. Geçen yıl 22 bin ödünç kitap verilmiştir. Ayrıca bizler için en önemlisi daha önceleri okuyucu profilimizi yalnız öğrenciler oluştururken şimdi toplumun her kesiminden, her yaştan, her meslekten vatandaş kütüphanemizi ziyaret etmektedir. Kütüphane Haftasını kutluyorum” dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir, “Kütüphane Haftası etkinliklerini burada başlatıyoruz tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de. Çeşitli etkinliklerle bu haftayı kutlayacağız. İlimizde okuyucu profilinin değişmesi ve sayısının da artması bizi ayrıca memnun etmiştir. Kütüphane Haftası hepimize hayırlı uğurlu olsun. Okuyucusu bol olsun” diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir ve beraberindekiler Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde kitap sergisi açılışını gerçekleştirdi. Ardından, Zonguldak Vali Yardımcısı Fetih Özdemir beraberindekiler ve öğrenciler kitap sergisini gezdi. Daha sonra Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında en çok kitap okuyan okuyuculara ödülleri verildi.

Editör: TE Bilişim