Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
GERGİNLİK BEKLENMİYOR
İzmir'deki kutlamalar sırasında herhangi bir gerginliğin beklenmediği, ancak İstanbul'daki etkinliklerde yaşanabilecek olumsuzlukların kenti etkileyebileceği kaydedildi. Emniyet yetkilileri etkinlikler kapsamında gerekli tüm önlemlerin alındığını, toplam 4 bin personelin görev yapacağını, 10 TOMA ve zırhlı araçların da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırda bekletileceğini bildirdi. Ayrıca, etkinliğin düzenleneceği alan ve çevresindeki yolların araç trafiğine geçici olarak kapatılacağı, bununla ilgili bilgilendirmenin de ilerleyen saatlerde yapılacağı kaydedildi.
 
TRAFİKTE DÜZENLEME
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden 1 Mayıs'ta tarfik ile ilgili alınan önlemler konusunda yazılı açıklama yapıldı. Buna göre; Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek olan kutlamalar için bu alana ulaşım; Konak YKM, Cumhuriyet Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı güzergahı, 9 Eylül Meydanı, Gazi Bulvarı, Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı güzergahı, Basmane Meydanı, Refik Saydam Bulvarı, Lozan Meydanı, Vasıf Çınar Bulvarı ve Gündoğdu Meydanı güzergahındoan sağlanacak.
 
Önlemler çerçevesinde taşıt trafiğine kapatılacak olan yollar ise şöyle:
 
08.00 İLE 15.30 ARASI KAPALI OLACAK YOLLAR
1 Mayıs kutlamaları kapsamında Atatürk Cadesi'nin (1.Kordon) tamamı, (Atatürk Caddesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi kesişimi ve Cumhuriyet Meydanı arası), Cumhuriyet Bulvarı'nın Subay Orduevi ışıklar ile Gündoğdu Meydanı ve devamı olan 1476/1 Sokak arası, Ali Çetinkaya Bulvarı'nın Gazi ışıklar ile Gündoğdu Meydanı arası 08.00 / 15.30 saatleri arasında tamamen araç trafiğine kapatılacak.
 
11.00 İLE 13.00 ARASI KAPALI OLACAK YOLLAR
Grupların Gündoğdu Meydanı'na ulaşımı açısından, 11.00 - 13.00 saatleri arasında, Gaziler Caddesi'nin Trafik Ekipler Amirliği ile Basmane Meydanı arası, Mürselpaşa Bulvarı'nın Bozkurt Kavşağı ile 9 Eylül Meydanı arası, Gazi Bulvarı, Dr.Refik Saydam Bulvarı, Vasıf Çınar Bulvarı, Plevne Bulvarı, Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Cumhuriyet Bulvarı araç trafiğine kapatılacak.
 
ALTERNATİF GÜZERGAHLAR
İzmirlilerin Alsancak bölgesi veya Balçova istikametine gidecek olmaları durumunda; Fevzipaşa Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı (Lozan Meydanı ile Vahap Özaltay Meydanı arası) ve Talatpaşa Bulvarı'nı alternatif olarak kullanılabilecekleri bildirildi.

Editör: TE Bilişim