Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı
Duruşmanın görüldüğü Ankara Adliyesi önünde dünkü kalabalık yaşanmazken, kardeşinin 12 Eylül döneminde kaybeden Elif Torun adliye önünden ayrılmayacağını söyledi. Torun, işkencecilerden, parmağı olan herkesten hesap sorulmasını isteyerek, "Tek başıma da olsa 3 gün burada bekleyeceğim" dedi.
Öte yandan duruşmada müdahili olan BBP eski Milletvekili Ökkeş Şendiller ile 78'liler Derneği üyesi Cumhur Yavuz arasında bir tartışma yaşandı. Mahkeme çıkışında bir açıklama yapan Şendiller, davanın doğru düzgün gittiğine inandığını vurgulayarak, "Sulandırılmadan mahkemenin sonuçlanmasını beklemek gerek. Gösterilen tepki konusunda mahkeme gereğini yapar. İnsanlar birbirini suçlarsa, bu işin sonu iyi olmaz. 12 Eylül darbesinde zulüm görmüş herkesin hak ve hukuk araması hakkıdır. Talebimiz mahkemenin sonuna kadar gitmesi. Burada insanlar birbirlerini suçlamaya kalkarsa, bu tartışmanın sonu olmaz" dedi.
Şendiller, içeride kendisine gösterilen tepkiye anlam veremediğini de ifade ederek, "Devrimci arkadaşların bu tutumu davaya hiçbir şey kazandırmaz. Darbecilerin işine gelir. Mahkemede birbirimize tahammül etmemiz gerek" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim