Menemen'de su kesintisi Menemen'de su kesintisi
Zabıta ve güvenlik birimlerinde hizmet veren personelin çok önemli görevler üstlendiğini ve insanın canına kast edebilecek olaylarla her zaman, her an karşılaşabileceklerini dikkate alarak, zabıta ve güvenlik personeline “Operasyonel Yakın Savunma Teknikleri Eğitimi” verildiğini açıklayan Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin, 3 günlük eğitimi başarıyla tamamlayan personeline sertifikalarını törenle takdim etti.
“VATANDAŞ DA PERSONELİMİZ DE MAĞDUR OLMAYACAK”
Operasyonel Yakın Savunma Teknikleri Eğitimi veren Türkiye Ninbudo ve Aikijutsu 10. Dan Soke Züber Saydan ve Fikret Küçükakdere’nin öğrencisi, 3. Kademe 3. Dan Antrenör Murat Atılgan’a plaket ve çiçek takdim ederek, zabıta ve güvenlik personelini eğittiği için teşekkür eden Başkan Şahin, “Verilen eğitim kapsamında zabıta ve güvenlik personelimize silahlı, sopalı, bıçaklı veya birden çok kişinin saldırması sonrasında alınacak önlem ve tedbirler uygulamalı olarak anlatıldı. Aldıkları eğitim sayesinde güvelik ve zabıta personelimiz, kendisini riske atmadan ve vatandaşa zarar vermeden kendilerine karşı yapılabilecek darbeleri ortadan kaldırabilecek. Daha barışçıl yaklaşımlarla karşılaştıkları sorunu çözebilme becerisini kazanan personelimiz, kendilerini adli yada idari bir soruşturmaya dahil etmeyeceği gibi, Belediyemizi de kamuoyunda daha başarılı bir şekilde temsil edebileceklerdir” dedi.
“SİNİR SİTEMİNE KÜÇÜK MÜDAHALELER YETERLİ”
Yurt içi ve yurt dışında emniyet ve ordu içindeki özel birimlere eğitimler veren Murat Atılgan, ilk kez bir belediyenin zabıta ve güvenlik personeline eğitim sunduğunu açıkladı. Atılgan, “Zabıtaların görev yaparken uğradıkları mağduriyet karşısında orantısız güç kullanmaları, yetki ve selayetlerini aştıkları pozisyonlar gerek Belediye Başkanlarını, gerekse Zabıta Müdürlüğünü ve kendilerini adli ve idari sıkıntıya sokmaktadır. Oysa ki Belediye personeli Ninbudo ve Aikijutsu tekniklerini kullanarak karşısındaki şahsı mağdur etmediği gibi, kendisini yada başkalarını riske atmadan yönetmelikte istenilen görev anlayışını harfiyen yerine getirebilir. Biz zabıta ve güvenlik personeline dövüşmeyi değil, vücudun merkez sinir sistemini geçici süreyle bloke eden teknikleri öğretiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim