Pepee Sevmek Zamanı Pepee Sevmek Zamanı
Bir dönemin tanınmış sanatçılarından Tüdanya’nın konseriyle hizmete açılan Ballıkuyu Semt Merkezi’ne kısa sürede 300 kadın kurslar için kaydını yaptırdı. Açılış törenine Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Merkezin açılış kurdelesini meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte kesen Başkan Tartan, yıllardır kullanılmayan ve metruk halde kalan, şarapçıların mekânı haline gelen sağlık ocağı binasını restore ederek sevgi ve üretim evine dönüştürdüklerini kaydetti. Çeşitli semtlerde hizmet veren 14 semt merkezinde olduğu gibi bu binanın da birçok kadını meslek sahibi yapacağını hatırlatan Başkan Tartan şöyle konuştu: “Bölgede yaşayan, kadınlar, gençler ve çocuklar merkezimizde el işi, nakış, yabancı dil, okuma yazma eğitimi gibi pek çok etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Binanın içinde bulunduğu parka da spor aletleri yerleştirilecek ve vatandaşlar spor da yapabilecek. Sosyal aktiviteleri, bölge halkının ayağına götürmekten mutluluk duyuyoruz. İnsanların sosyal yaşamda kenetlenmesi bizim birinci işimiz. 30 yıldır halkın hizmetindeyim. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Artık merkez semt sakinlerinin. Hep birlikte yapılan güzellikleri koruyalım, sahip çıkalım. Dostluk, sevgi, mutluluk içinde geleceğe umutla bakın.”

Gösterileriyle açılışa renk katan kukla sanatçısı Deniz Özgökbel ‘Anadolu’dan Dans Eden Kuklalar’ sunumuyla; hem çocukların hem de büyüklerin büyük beğenisini topladı. Gün boyu Roman Bandosu’nun hareketli parçaları eşliğinde yerinde duramayan Roman vatandaşlar mahalle sakinleriyle birlikte eğlenceli anlar yaşadılar. 1980’li yılların ünlü sanatçısı Tüdanya ise bir dönemin dillerden düşmeyen şarkılarını vatandaşlar ile birlikte söyledi. Açılışta mahalle sakinlerine Konak Belediyesi’nin ikram araçlarıyla pilav, ayran ve meyve suyu ikram edildi. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise tüm katılımcılara mevsimlik çiçek hediye etti.

Konak Belediyesi Haberleri






Editör: TE Bilişim