Konak’ta Yatırımlar Tam Gaz Konak’ta Yatırımlar Tam Gaz
Basmane'deki belediye hizmet binasında patlamanın meydana geldiği saatte gerçekleştirilen anma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile çok sayıda sendikacı temsilcisi ve belediye personeli katıldı.

Saatler 10.04’ü gösterdiğinde Başkan Pekdaş ve beraberindeki sendika temsilcileri başkanlık makam odasının balkonundan, belediye çalışanları da binanın giriş kapısı önünden hep birlikte barışın simgesi beyaz güvercinleri gökyüzüne uçurdu. Aynı anda bırakılan 81 güvercin barışa kanat çırptı. Gökyüzüne salınan güvercinlerle katliamda hayatını kaybeden 97 vatandaşımız bir kez daha anılırken, barışa olan özlem de dile getirildi.

“BARIŞIN SESİ YÜKSELECEK”
Amaçlarının barışın sesini yükseltmek olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “10 Ekim’de barışın sesini yükseltmek, çoğaltmak üzere yurdun dört bir yanından Ankara’ya toplanan vatandaşlarımızdan 97 canımızı kaybettik. Türkiye tarihinin görülmüş en büyük katliamlarından birini yaşadık. Bunu unutturmamak hem borcumuz hem de Türkiye demokrasi tarihinde bu tarihin önemli bir dönüm noktası olmasını sağlamak görevimiz” dedi.
Editör: TE Bilişim