Başkan Cemil Tugay;  İzmir Lunapark Kaldırılacak Başkan Cemil Tugay; İzmir Lunapark Kaldırılacak
Fuarın açılış törenine 4 Büyükelçi, çok sayıda da diplomatik düzeyde temsilci katıldı.
TURAB tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Türk -Arap Ülkeleri Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı başladı.

400’den fazla iş adamının katıldığı fuarda 133 firma, ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Açılış töreninde kısa bir gösteri yapan Mehteran Takımı Arap iş adamları tarafından ilgiyle izlendi.


Fuarın açılış töreninde konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, fuarın yararlı sonuçlar getireceğini söyledi. Yıl sonu Türkiye’deki görevinin sona ereceğini de açıklayan Maruf, burada kaldığı dokuz yıl boyunca Türkiye’nin, Arap ülkelerine olan ilgisinin giderek arttığını gördüklerini ifade etti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, dünyada nüfus artışına bağlı olarak, tarımsal ürünlerin beslenme ihtiyacındaki alternatifsizliğe dikkat çekti. Vali Toprak, stratejik öneme sahip olduğunu söylediği gıda sektörünün, ülkemizde çok ayrı bir önemle ele alınmakta ve çok daha özel bir değerlendirmeye tabi tutulmakta olduğunu ifade etti.

TURAB Genel Başkanı Emin Ucuz da ilgi alanlarındaki dost ve kardeş Arap ülkelerinde bazı siyasi sorunlara rağmen ticari ilişkilerin geliştirilmesinde gösterilen olumlu çabalara teşekkür etti.
Yapılan tören sonrası fuarın açılış kurdelesi kesildi.
Editör: TE Bilişim