'Ali İsmail Korkmaz' protestosu 'Ali İsmail Korkmaz' protestosu
Adaylar, sabahın ilk saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geldi. Uzun kuyrukların oluştuğu sınav salonunun önünde izdiham yaşandı. Adayların sırayla içeriye alınmasına rağmen, bazıları izdiham ve kuyruk oluşmasına tepki gösterdi. Sınava girecek adaylar, işleyişin daha hızlı yürümesi için yetkililere isimleri okumada yardımcı oldu. 
Sınavda, 3 dakikada 90 kelime yazmaları istenen adaylardan başarılı olanlar, daha sonra sözlü mülakata girecek. Sözlü mülakatta alınan puan ile KPSS puanlarının ortalamasına bakılarak 20 kişi sözleşmeli olarak adliyede işe başlayacak.
Sınava giren İlknur Çevreligil, lisans mezunu olduğunu ifade ederek, “Şansımızın az olduğunu biliyoruz. Denemek için geldik. Bunu bile bile, 'Keşke' dememek için geldik. Sözleşmeli alınacak zaten. Bunun da eksi yönleri var” diye konuştu.
Sınavda sırasını bekleyen Ali Tuncel ise, sistemin değiştirilebileceğine dikkat çekerek, “Sınav sistemini çok saçma buluyorum. Böyle bir sistem yok. Farklı bir sınav sistemi ile memur adayları alınabilir. 20 kişi alınacak, bu kadar kişi burada bekletiliyor. Zaten alınacak adamların belli olduğunu düşünüyorum. Herkesin tanıdığı vardır. Bir şekilde gireceklerdir” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim