Üniversiteli Nurdan'ın feci sonu Üniversiteli Nurdan'ın feci sonu
YKM Sport, Beşiktaş-Miele, GSYİAD-Galatasaray, Lenore Yacht, Efeproject Mitsubishi Electric Racing Team, WD40, Angel Yacht, GHB Offshore Racing Team 1, GHB Offshore Racing Team 2 ve ECI Men Cosmetics takımlarının yer alacağı yarışlarda İspanya, İtalya, Portorico, Portekiz ve Türkiye’den pilotlar rekabet edecek.

DÜNYANIN İLK AİRBAG UYGULAMASI BU ŞAMPİYONADA


İstanbul Offshore Kulübü geçen yıl sezonun tamamlanmasıyla sporcuların ve teknelerin güvenliğini güçlendirmek adına başlattığı airgbag çalışmalarını tamamlayarak 2012 sezonunda tüm teknelere uyguladı. Teknelerin takla anında kokpitin su üstüne çıkmasını sağlayan ve kokpit içinde olası sıkışmalarda pilotların can güvenliği arttırmayı hedefleyen airbag sistemi sayesinde teknelerin yeniden düz çevrilmesi başarılarak, yeni sezonda tüm teknelere zorunlu kıldı.

Class 3 -225 sınıfında yer alan tekneler için geliştirilen sistem, bu büyüklükteki bir teknede ilk kez İstanbul Offshore Kulübü tarafından uygulanıyor. Kulüp Başkanı Uğur Işık tarafından geliştirilen sistemde; iki hava tüpü ve bir balon bulunuyor. Teknenin takla atması durumunda iki farklı noktadan kumanda edilebilen sistemle airbag şişiyor.

Manuel olarak kontrol edilen sistemde bir kumanda kolu kokpit içinde pilotların kullanımı için bulunurken, diğer kumanda sistemi kokpit içindeki pilotların herhangi bir şekilde sistemi devreye alamaması halinde, kurtarma ekiplerinin dışarıdan sistemi devreye sokmasını sağlıyor. 2012 Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası’ndaki tüm tekneler bu sezon airbag uygulaması ile çok daha güvenli olarak yarışıyorlar.

Şampiyonanın ilk yarışı sonrası Ecı Men Cosmetics takımı 440 puanla ilk sırada yer alırken, 327 puanla Beşiktaş-Miele takımı ikinci, YKM Sport takımı ise 255 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Şampiyonanın programı şöyle:

19 Mayıs Cumartesi (İlkadım Meydanı)
11.00 -12.00 Sıralama Turları / Resmi antrenmanlar-
14.00-15.00 SAMSUN GRAND PRIX 1
15.10 Ödül Töreni
15.20 Basın Toplantısı - Işıklar Süper Tır
20 Mayıs Pazar (İlk Adım Meydanı)
11.00 - 12.00 Sıralama Turları / Resmi Antrenmanlar
14.00 -15.00 SAMSUN GRAND PRIX 2
15.10 Ödül Töreni
15.20 Basın Toplantısı - Işıklar Süper Tır




Editör: TE Bilişim