OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı
6 yıldır bakımını üstlenen 41 yaşındaki Gülsüm Kabadayı ile 2 ay önce Antalya’dan ambulans uçakla, Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne gelmesinin ardından Umut'un tedavi sürecinde uzun bir yol kat edildi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz, Umut’un hastaneye geldiğinde başını tutamadığını, omuz, dirsekler ve el bileğinde kas gücü olmadığını ifade ederken, “‘Flexor spastisiteye bağlı kontüraktür vardı, yani adalenin inatçı bir şekilde kısalmasından dolayı eklemin anormal bir şekil alması. Kalçalar, dizler ayak bilekleri kas gücü aynı kollarda olduğu gibi yoktu. Dizler hiperextensiyon idi.

Ayaklarda ekinovarus ( ayak şekil bozukluğu ) vardı” dedi.
2 aydır fizik tedavi ve rehabilitasyon gördüğünü ve durumunda önemli gelişmeler kaydedildiğini söyleyen Akdeniz, “Bugüne kadar yapılan tedavi sürecinde, Umut artık başını tutabiliyor. Sağ omuz, dirsek ve el bileği kas gücü 0/5 iken şuan 2/5 oldu. Sol dirsek artık pasif olarak açılabiliyor. Hiç oturmazken destekle oturabilir hale geldi ve idrarını tutabiliyor. Konuşma isteği başladı ve bakışları daha net bir hal aldı. Yaklaşık 2 haftadır lokomat tedavisi başladığımız Umut'un durumunun her gün biraz daha iyileştiğini gözlüyoruz” diye konuştu.

Hastane yetkililerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Gülsüm Kabadayı, “Gerçekten bu ekip işi sevgi işi, 2 ay sonra Umut için o kadar güzel gelişmeler oldu ki yani lokomata bindi.

Tedavi ile dirsekleri açıldı, bacakları açıldı, konuşmak istiyor Umut, pozisyon verdiğimizde baş dengesini sağlıyor, oturabiliyor, bir iki dakika başını dengeleyebiliyor, idrarını tutabiliyor, günde biz otuz tane bez kullanıyorduk şimdi çok az kullanıyoruz. Umut’ta her şeyde çok ilerleme var. İnanıyorum ki Umut’un bilinci açılacak biz buradan yürüyerek çıkacağız. İyi ki böyle bir yer var, böyle bir ekip var, böyle bir hastane var.

Ben çok teşekkür ediyorum. Böyle insanlar olduktan sonra umutlara asla hiç bir şey olmaz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim