Denizli'de Feci Kaza Denizli'de Feci Kaza
Pamukkale Üniversitesi’nin 20'inci kuruluş yılı ve 2014-2018 stratejik planının değerlendirme toplantısı, PAÜ Merkez Yemekhanesi Turuncu Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, senato üyeleri, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hayırseverler katıldı. 
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2013 yılının Pamukkale Üniversitesi için AR-GE yılı olduğunu belirterek, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yenilikçi ve girişimci 50 üniversitesi arasında Pamukkale Üniversitesi de yer aldı. Bu çerçevede 40 üniversiteye Teknoloji Tanıtım Ofisi kurulacak. Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girebilmek ümidiyle PAÜ Teknokent aracılığıyla Pamukkale Üniversitesi’ne Mart ayına kadar bu ofisi kuracağız. Bu bağlamda Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama Araştırma Merkezi ve bu merkeze destek verecek proje destek ofislerini açmış durumdayız. 2013 Ar-Ge yılına hazır olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. 
Pamukkale Üniversitesi’nin 45 bin kişilik bir aile olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2013 eğitim-öğretim yılının sonlarına doğru mevcut 12 fakülteye hukuk, ziraat, veterinerlik, spor bilimleri ve turizm fakültelerinin ekleneceğini ve fakülte sayısının 20’lere yükseleceğini söyledi. Bu yıl 10 bin 940 öğrenciyi Pamukkale Üniversitesi ailesine dahil ettiklerini belirten Rektör Bağcı, Türkiye’de 170 üniversite içerisinde tercih edilebilirlikte 10'uncu sırada yer aldıklarını, bu doğrultuda öğrenci sayısının iki yıl içinde 60 bin civarında olacağını varsayarak, stratejik planın ona göre hazırlandığını söyledi.
Kentin geleceğinin üniversitenin katkısıyla gerçekleşeceğini belirten Vali Abdülkadir Demir ise, “Pamukkale Üniversitesi 20'nci yılda yaptığı önemli çalışmaları başarıyla tamamladı. Türkiye’de 2012 yılında Pamukkale Üniversitesi büyük ses getirdi. İlimize gelen bilim insanlarının tamamı bunu söyledi. Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan bilimsel toplantılara Türkiye’nin diğer şehirlerde görülmeyen bir ilgi var. Kentin üniversiteye gösterdiği ilgi bunun en iyi örneği. Pamukkale Üniversitesi’nin bugünlere gelinmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan, 2012 yatırımları ve 2014-2018 stratejik plan çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz ise 2012 yılında hastanede yapılan yatırımları anlattı.

Editör: TE Bilişim