Kırkpınar başlıyor Kırkpınar başlıyor
Yarışmada Etliler'de 31, Hamur İşleri'nde 52 ve Tatlılar'da da 41 olmak üzere toplam 124 geleneksel tat yarıştı. Tatlılar'da jüri üyeliğini Bakiye Sarılarlı, Tahsin Gözyılmaz, Nurhan Okyay, ve Önder Yücel, Hamur İşleri'nde Alper Yazoğlu, Sibel Barshan, Ayla Haykır, Fatih Kaşkavalcı ve Orhan Doğan, Etliler'de de Zübeyde Alankuş, Seher Doğan, Adem Kalkan, Emin İnağ ve Sevcan Kalıpçinden yaptı.

Tatlılarda 98 puan alan Nişan Kurabiyesi ile Nayide Loca birinci, 83 puan alan Padişah Tatlısı ile Serap Sert ikinci, 82 puan alan Zerde ile Özlem Yiğitoğlu da üçüncü oldu. Hamur İşlerinde 93 puan alan Cevizli Börek ile Filiz Karakaçan birinci, 85 pun alan Piruhi ile Sevile Karakütük ikinci, 82 puan alan Kandilli Köy Mantısı ile Begüm Çorbacı üçüncülüğü elde etti. Etliler'de de 95 puan alan Zırba ile Lütfiye Yıldız birinci, 91,40 puan alan Bıldırcın Kapama ile Safiye Keke ikinci, 90,60 puan alan Ciğer Sarma ile Yücel Ören de üçüncülüğü kazandı. Jüri Özel Ödülünü ise Amerikalı Jane Pattersan da Edirne Tava Ciğeri ile kazandı.

Yemek yarışmasında dereceye girenlere Edirne Belediyesi altın, Trakya Birlik kepçe, Trakya Un Sanayi gıda paketi, Kırkpınar eski Ağalarından Alper Yazoğlu'ndan hediye paketi Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Nurhan Okyay'dan plaket takdim edildi. Yarışmada ödüllerini almak üzere yemeği yapan anneler değil kızları aldı.

Jüri Özel Ödülü'nü Jane Pattersan'a İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, birincilik ödüllerini Edirne Valisi Gökhan Sözer, ikincilik ödüllerini Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç ve üçüncülük ödülünü Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner verdi.
Yarışmanın sonunda ise yemekler katılımcılar tarafından kısa sürede kapışıldı. Çatal kaşık bulamayan bazı vatandaşlar yemekleri elleriyle yediler.


Editör: TE Bilişim