Karşıyaka'da Dopdolu 23 Nisan Kutlaması Karşıyaka'da Dopdolu 23 Nisan Kutlaması
İzmirli kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla kutluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 günlük bir festivale dönüştürülen kutlama etkinlikleri, Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki açılış töreniyle başladı. Kentin her kesiminden yüzlerce kadının katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, verdiği anlamlı mesajlarla güne damgasını vurdu. Kadınların hala büyük sıkıntılar yaşadığı günümüzde, 8 Mart’ın buruk bir şekilde kutlandığını ifade eden Aydoğan, “Dilerim, ilerleyen yıllarda bu tarihi sadece mutlulukla ve sevinçle kutlarız” diye konuştu. İzmir’in Birleşmiş Milletler tarafından “Kadın Dostu Kent” seçildiğini hatırlatan Başkan Vekili Aydoğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle birlikte, İzmir’i bu konuda hak ettiği konuma taşıyacağız” dedi.

Türk kadınının çok ayrıcalıklı bir konumda olduğunu da belirten Aydoğan, “Dünyada Türk kadınından daha çalışkan, daha özverili, ailesine ve çocuklarına daha sıkı sarılan bir kadın yoktur. Türkiye tarihi boyunca bütün krizleri kadınları sayesinde atlatmıştır. Onlarla ulus olarak ne kadar övünsek azdır” diye konuştu. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın konuşmasının son bölümü ise salondaki herkesi duygulandırdı. Töre cinayetleri ve çocuk yaşta evliliklere değinen Aydoğan, “Bir kadının öldürülmesi ne demek. Sokakta oynayan bir çocuğun evlendirilmesi ne demek. Bu memlekette töre cinayetleri ve çocuk yaşta evliliklerin bittiğini göremezsem gözlerim açık gider” dedi. Aydoğan’ın sözleri kadınlardan büyük alkış aldı.
Açılış töreninin sonunda modacı Zeynep Acar’ın tasarımlarının yer aldığı “Çağdaş Sultanlar 2013” defilesi yapıldı. Başkan Vekili Aydoğan ve davetliler törenin ardından sivil toplum örgütleri ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinin katılımcı olarak yer aldığı ve kadınlara ait el emeği ürünlerin sergilendiği stantların açılışını yaptı.
Editör: TE Bilişim