İzmir'de Cinayet İzmir'de Cinayet
3 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Ödemiş’te törenler sırasında Ödemiş Belediyesi’nce hazırlanan “3 Eylül kurtuluş günümüz kutlu olsun” ifadelerinin yer aldığı pankartla gökyüzünde süzülen paramotor heyecana sebep oldu. 
Törene Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Veysel Bozdağ, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selim Var, daire amirleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, efeler ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan törenler Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu’na müteakip İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Bekir Keskin yaptı. Keskin, Türkiye’nin iç ve dış sorunlar nedeniyle zor bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, buna karşın karamsar olunmaması gerektiğini ve 91 yıl önceki zor şartlarda elde edilen başarılardan güç alınarak tüm zorlukların aşılabileceğini vurguladı.
Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcının 30 Mayıs 1919’da emperyal güçlere Ödemiş’te sıkılan ilk kurşuna dayandığını belirten Keskin, “Emperyalist güçlere karşı mücadele eden yürekli vatanseverler, kurtuluş mücadelesinde bir an ümitsizliğe kapılmayan Mustafa Kemal’in askerleriydi. O fedakar insanlar bugün bağımsız bir ülkede, burada bir arada bulunmamızı sağladılar. Ödemiş’in gençleri, dedelerinin emperyalizme karşı yiğitçe direnişiyle haklı olarak övünç duyarlar. Bu çarpışmalarda şehit ve gazi olan atalarımızın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Biz 3 Eylül’lerde Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadele hırsını hatırlıyoruz. Mustafa Kemal ve arkadaşlarından aldığımız bilinci bizden sonraki kuşaklara devreceğiz. Onların bize açtığı yoldan yürümekte olan biz bugünün yurtseverleri, bugünün cumhuriyetçileri, onların çizdiği birlik, çağdaşlık ve özgürlük yolundan çıkarmadan gelecek kuşaklara taşıyacağız. Kurtuluş tarihimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Keskin’in konuşmasının ardından üç pare top atışı yapılarak sirenler çalındı. Daha sonra Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Veysel Bozdağ ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin tören alanındakiler kurtuluş bayramını kutladı. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi halkoyunları ekibinin zeybek gösterisi yine büyük beğeni topladı. Törenler zeybek gösterisi ile son buldu.
Tören boyunca Ödemiş semalarında süzülen motorlu paraşüt, paramotor büyük heyecan yarattı. Ödemiş Belediyesi’nce hazırlanan “3 Eylül kurtuluş günümüz kutlu olsun” pankartıyla tören alanının üzerinde tur atan paramotor vatandaşlar tarafından ilgi ve heyecanla takip edildi. Törende ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kutlama telgrafları okundu.
Editör: TE Bilişim