CIA Başkanı David Petraeus’un Türkiye ziyaretinde ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Petraeus’un kaldığı Conrad Otel önünde bekleyen gazeteciler, otelden çıkan iki ayrı konvoy ile hareketli saatler yaşadı. Konvoyların çıkışı sırasında otel çevresinde adeta kuş uçurtulmazken, güvenlikçiler de gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. İçerisinde CIA Başkın Petraeus'un oluduğu tahmin edilen konvoy, Ulus’ta bir restorana gitti. Ancak konvoyda yer alan kişinin tahmin edildiği gibi Petraeus değil Amerikalı senatörler John McCain ve Joe Lieberman olduğu ortaya çıktı. İki senatör, yaklaşık yarım saat kaldıkları restorandan gazetecilere el sallayarak ayrıldı. Senatörlerden sonra içeriden Suriyeli olduğu öğrenilen bir genç çıkarak taksiye bindi ve hızla uzaklaştı. ABD’li senatörlerin, Suriyeli gençle özel bir görüşme yaptıkları öğrenildi. Görüşmenin içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

CIA BAŞKANI İSTANBUL’DAN AYRILDI

TUNCER CENGİZ
İSTANBUL

Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Başkanı Orgeneral David Petraeus ve beraberindeki heyet, temaslarının ardından İstanbul’dan ayrıldı.
CIA Başkanı Orgeneral David Petraeu, 6 araçlık bir konvoyla 22.30’da Atatürk Havalimanı A Kapısı’ndan giriş yaptı. Petraeus, ABD Hava Kuvvetlerine ait Boeing C-17 tipi askeri nakliye uçağıyla saat 22.40’ta İstanbul’dan ayrıldı. Heyetin geldiği ana kadar uçak başında polis bekletilmesi dikkat çekti.
Öte yandan, heyet alandan ayrılana kadar polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim