Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
 Washington’daki Freedom Plaza’nın önünde Kahire ve Bingazi’deki eylemler hakkında konuşan ABD'ninIrak'taki eski büyükelçisi Edward Peck, “Bu protestolar, ABD’nin buradaki sorunlara müdahale etme şeklinin Orta Doğu’da, Müslüman dünyasında ve Arap dünyasında memnuniyetsizlikle karşılandığına işaret etmektedir” diye konuştu.

Peck, Obama yönetiminin Arap dünyasıyla olan ilişkileri düzeltecek bir yolunun bulunmadığını savunarak, “Obama yönetimi ne yapabilir? Bu eylemleri kınayabilirler, ölen ve yaralanan insanların yasını tutabilirler, önemli ilişkilere verilen zararlar hakkında konuşabilirler  dedi.

Konu hakkındaki görüşlerini dile getiren George Thompson adlı vatandaş, Bingazi'de ABD büyükelçisi ve personelinin öldürülmesinin üzücü olduğunu belirterek, protestolara sebep olan kısa filmin bu kişilerle ve ABD ile ilgisi olmadığını söyledi.

Bir başka ABD vatandaşı Mike Young ise, Amerika’da ve dünyanın her yerinde insanları tahrik etmemenin ve haklarına saygı göstermenin gerekli olduğunu, insanların dini inançlarını sınayacak hakaret edecek eylemlerden kaçınılmalıdır dedi. Müslümanların peygamberlerine her zaman bu hakaretlerin yapıldığını ve onların bu tepkiyi vermelerinin normal olduğunu ancak bunu masum insanları öldürerek yapmanın yanlış olduğunu savundu. Bu tarz film karikatür vs gibi hakaret edici işlerden vazgeçilmesi gerektiği kimsenin bir dine ve ya peygamberine hakaret etme hakkı olmadığını belirtti.

Editör: TE Bilişim