Yaşlanmayla Ağız ve Diş Problemleri Artıyor! Yaşlanmayla Ağız ve Diş Problemleri Artıyor!
 Leblebinin boş zamanlarda, televizyon izlerken veya yemeklerin ardından misafirliklerde sunulan leziz bir çerez türü olduğunu dile getiren diyetisyen Kavukçu, “Leblebi nohutun 30 ila 40 dakika kadar yüksek ateşte tuz ve baharatla pişirilmesiyle elde edilir. Bu hoş çerez aynı zamanda zayıflama listelerinde tok tutucu ve düşük kalorili olması nedeniyle de tercih edilen bir kuruyemiştir. Bununla beraber gastrit, reflü gibi mide rahatsızlığı çeken kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği leblebi, midedeki öz suyu emer ve ağrıların geçmesine yardımcı olmaktadır” dedi.
İnsanların genelde yemek aralarında zararlı besinler tükettiğini dile getiren Kavukçu, leblebinin insanları zararlı besinlerden uzak tuttuğunu söyledi.
  
 

 Leblebinin tok tutucu özelliğinden dolayı iştahı kapattığını dile getiren Kavukçu, “Az yemek yediren leblebi kilolu kişilerin idmanına yetişmektedir. Toklu hissini tam anlamıyla hissedebilmek için leblebi tükettikten sonra su içmek en doğru seçim olacaktır. Bu sebeplerden dolayı Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde iftarın ardından rahatlıkla çayla tüketebileceğimiz bir besindir. Hamilelik döneminde de mide bulantısı yaşayan anne adayları içinde vazgeçilmez bir besindir. Aynı zamanda emzirme döneminde sütü azalan anneler içinde yardımcıdır. Lif oranı yüksek olduğundan dolayı bağırsak hareketlerini hızlandırır ve bağırsak tembelliğinin ortadan kalkmasına yardımcı olur” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim