Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bugün bir gazetede 'denetimlilerin üçte biri kaçtı' başlıklı haberde, 'Denetimli Serbestlik Yasasının 11 Nisan 2012’de yürürlüğe girmesinden sonra sadece İzmir’de şartlı tahliye edilen bin hükümlüden yaklaşık 300’ünün kurallara uymadığı, bazılarının yakalanıp tekrar cezaevine gönderildiği ve birçoğunun da firari olarak arandığı' iddialarına yer verildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 11 Nisan 2012 ve 5 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren yasal düzenlemelerden yararlanmak amacıyla, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne, 31 Ağustos 2012 tarihli itibariyle, toplam bin 865 hükümlü başvurmuştur.

Denetimli serbestlikten yararlanmak için müracaat eden 444 hükümlünün infazı tamamlanmıştır. 10 hükümlü yeniden suç işlemeleri ve 20 hükümlü yükümlülüklere uymamaları nedeniyle, toplam 30 hükümlü ceza infaz kurumuna geri gönderilmiştir. Bin 391 hükümlünün infazına ise Denetimli Serbestlik kapsamında devam edilmektedir. Haberdeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır."

İzmir Haberleri

Cinnet geçiren baba katliam yaptı: 4 ölü Cinnet geçiren baba katliam yaptı: 4 ölü

Editör: TE Bilişim