Şehit polislere gözü yaşlı veda Şehit polislere gözü yaşlı veda
 Adana Vergi Daire Başkanı Serdar Aksoy, vergi rekortmenlerini açıkladığı basın toplantısında, 
Gayri Menkul Sermaye İradı elde eden mükelleflerin bu sene beyanname sayısında yüzde 15’ lik bir artış olduğunu belirterek, “Gayrimenkul Sermaye İradı elde eden mükelleflerimiz 2011 yılına ilişkin olarak 2012 yılında 12.599 adet beyan verdi, 2012 yılına ilişkin 2013 yılında ise 14.538 adet beyanname verdi. Buna göre, beyanname sayısında yüzde 15 oranında artış oldu” dedi.
Adana'daki kayıt dışılığın boyutları göz önüne alındığında tahakkuk ve tahsilat artışının daha üst seviyede olması gerektiğine vurgu yapan Aksoy, “Gelir Vergisi oranlarında sağlanan önemli indirimlere rağmen bu sonuçların alınması kayıt dışı mücadelede önemli bir başarı elde edildiğini ve son yıllarda yapılan çalışmaların olumlu neticelerinin alındığını göstermektedir” diye konuştu.

ŞEKİP KARAKAYA 3. YILDA VERGİ REKORTMENİ
Aksoy 2 yıldır vergi rekortmeni olan ve emlak alım-satım işleriyle uğraşan SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya'nın bu yıl da vergi sıralamasında birinci sırada olduğunu açıkladı. Karakaya'nın 5 milyon 219 bin 237 liralık matrahının üzerinden 1 milyon 819 bin 842 lira gelir vergisi hesaplandığını belirten Aksoy, Adana'da turunçgil yetiştiriciliğiyle uğraşan Bülent Özler'in 1 milyon 806 bin 154 liralık hesaplanan vergisiyle ikinci, emlak alım ve satım işleriyle ilgilenen Orhan Gizer'in de 860 bin 870 liralık hesaplanan vergisiyle üçüncü sırada yer aldığını belirtti.
İlk 100’de sektörel dağılımların analizini yapan Aksoy, Menkul Sermaye İradı faaliyetleri alanında yüzde 23, çiftçilik alanında yüzde 18, ticaret sektöründe yüzde 12’lik dağılım olduğunu bildirdi.
Öte yandan, 3. kez Adana Gelir Vergisi Rekortmeni olmasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Şekip Karakaya, “Mükiye’yi bitirip, Sabancı Holding’te geçen 1 buçuk yılın ardından Adana’da kendi ofisimi kurdum. Henüz elemanım yokken dahi, geleceğe dair kurumsallaşma çalışmalarından vazgeçmedim. Benim için çalışmak ve üretmek bir onurdur. Çalışmayan, üretmeyen kişi ve toplumların bağımlılıktan kurtulmaları mümkün değildir” dedi.

ADANA’YA KATKI KOYMAK BÜYÜK KEYİF
3. kez Adana Gelir Vergisi Rekortmeni olarak, doğup büyüdüğü topraklara katkı koymanın kendisine olağanüstü haz verdiğini ve mutlu olduğunu söyleyen Şekip Karakaya şöyle konuştu: 
"SAMPAŞ olarak bizim işimiz kentleri akıllandırmak, bilgiyi çoğaltıp, hayatın her alanına sokmak. SAMPAŞ, yerel yönetimler sektöründe destek hizmetlerinin yanı sıra, yazılım geliştirmeyi de başlatan ilk firmadır. SAMPAŞ’ın merkezi hep Adana’da kalacak. Vergimiz de bizi oluşturan topraklara, topluma akacak. Harcadığım enerjinin, başardıklarımızın Adana’ya artı değer olarak dönmesinden beni daha çok mutlu edecek ne olabilir ki?”
Adana’nın, potansiyeli müthiş bir şehir olduğunu ve rekabetçi bir ortamda fırsatları işbirliğiyle değerlendirerek yürümek gerektiğini vurgulayan Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Ben Adana’ya katkı koymaya devam edeceğim ama güçlerimizi birleştirip, birlikte çalışma kültürünü zenginleştirebilirsek özlediğimiz Adana’yı oluşturabiliriz. Şehirler önemlidir ve gelecek şehirlerle olacaktır. Kentlerin her konuyla ilgili envanterinin çıkarılması ve ardından planlamayla doğru adımların atılması gerekiyor. Hayat, hayal etmekle alakalıdır. Adana'da 6 buçuk metrekarelik bir bürodan, Türkiye'nin dört bir yanında modern ofislere sahip bir şirket oluştu. SAMPAŞ olarak 1 kişiyken 600’e yakın kişinin çalıştığı, 70 kişilik Ar-Ge bölümü bulunan bir kuruluş haline geldik.” 

Editör: TE Bilişim