Lunaparkta kaza: 11 yaralı Lunaparkta kaza: 11 yaralı
Çınarlı Mahallesi’nde bulunan DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği Hizmet Binası önünde bir araya gelen işçi ve memurlar, üzerinde ‘Yaşasın 14-15 Haziran Direnişimiz’ yazılı pankartla yürüyüşe geçti. ‘Grev Haktır Yasaklanamaz’, ‘Yaşasın İşçilerin Birliği’ şeklinde sloganlar atan grup, Atatürk Caddesi güzergahını takip edip, İnönü Caddesi’ne ulaştı. Yürüyüşlerini İnönü Parkı’nda sonlandıran grubun yaptığı açıklamada, sendika kurma ve üye olma hakkından ‘grev’ hakkına kadar birçok hak ve özgürlüklerin ellerinden alınmak istendiği öne sürüldü.

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan, son 42 yılda Türkiye’de ve dünyada çok büyük değişiklikler yaşandığına dikkat çekerek, “Yeni bir dünya düzeni kuruldu. Sınırlar, bölgeler değişti. Meslekler, kıyafetler, yüzler değişti ama ülkemizde milyonların yaşadığı açlık, işsizlik, sefalet ve yaşamsal sorunlar hiç değişmedi. 42 yıl önce işçi sınıfını sokaklara döken sorun neyse, bugünkü sorunumuz da aynı. Hatta daha da gerisindeyiz. Çünkü yıllarca mücadeleler ve bedel ödeyerek kazandığımız haklarımız 42 yıl boyunca gasp edildi ve ediliyor. Örgütlenme, sendika seçme, sendikalı olma, sendika kurma, toplu sözleşme ve grev yapma haklarımız birer birer ortadan kaldırılıyor” dedi.

‘Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi’ ile kıdem tazminatlarının kaldırıldığına işaret eden Arslan, sendikal yasaların ‘toplu iş ilişkileri’ne indirgenip, havacılık iş koluna grev yasağı getirildiğini, taşeronlaştırma, esnek ve kuralsız çalışmanın yasal hale getirildiğini söyledi. Bugün sadece Adana’da değil, Ankara, İzmir, Antalya, Artvin, Bursa, Samsun, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Konya ve Mersin’in yanı sıra birçok ilde alanlara çıktıklarını dile getiren Arslan, sendikal hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.  Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Adana Haberleri


Editör: TE Bilişim