Türkan, yaşam savaşını kaybetti Türkan, yaşam savaşını kaybetti
Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya gelen ve üzerinde; ‘Skandallar Kurumu Başkanı Ali Demir İstifa Etsin 2012 KPSS İptal Edilsin’ ifadesinin yer aldığı pankart açan göstericiler, ‘Susma Haykır Emeğine Sahip Çık’, ‘Ali Demir İstifa’, ‘Direne Direne Kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Kimi göstericiler eyleme aileleri ile birlikte katıldı. Güneş ve sıcak havadan korunmaya çalışan bazı göstericiler ise ilginç yöntemlere başvurdu. Eylem için yanlarında getirdikleri KPSS soru kitapçıklarını başlarına ‘şapka’ niyetine geçiren gençler, renkli görüntüler oluşturdu.

Burada eylemciler adına konuşan İsmail Öztürk, milyonlarca gencin kaderini belirleyen ÖSYM’nin, özellikle son yıllarda en fazla itibar kaybına uğrayan kurumların başında geldiği yorumunda bulundu. Öztürk, “KPSS’den sonra soruların çalındığının gündeme gelmesi, ÖSYM’nin son birkaç yıllık performansı göz önüne alındığında bizler için çok da şaşırtıcı olmadı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS’nin ardından bir internet sitesinde sınav sorularının yayımlanması ve sınavın bazı bölümlerinin önceden belirlenmesi kişilere servis edildiği, daha sınav devam ederken bir haber ajansının soruları internet ortamına vermesi ile kanıtlanmıştır” dedi.



KPSS’nin hiçbir güvenirliğinin kalmadığını ve kopya gündeminin de somut verilerle temellendirildiğine dikkat çeken Öztürk, aylar boyunca sınava çalışan ve neredeyse tüm hayatını KPSS’De alacağı başarılı bir dereceye bağlayanların zor durumda kaldığını ve adeta geleceğinin karartıldığını öne sürdü. Öztürk, “Soruyoruz; sınav devam ederken, sorular nasıl internete sızdı? Bu soruları kimler, kimlere ve ne karşılığında verdi? KPSS yayıncılığı yapan bir yayın kuruluşu, sorulara noktası virgülü ve hatta şıkların sırasına kadar nasıl ulaştı? Google’da bir ay boyunca aratılmayan kelimeler, nasıl oldu da 6 Temmuz’dan 7 Temmuz’a kadar yüzlerce kez aratıldı? Soruyoruz ve cevap istiyoruz” ifadesini kullandı.

Emeklerinin hiç sayılmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Öztürk, KPSS’nin iptal edilip, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in de istifa etmesi çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından göstericiler, yanlarında getirmiş oldukları KPSS soru kitapçıklarını yırtarak tepkilerini dile getirdi. Göstericiler, bir süre daha slogan atıp, yırttıkları KPSS soru kitapçıklarından oluşan çöpleri topladıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Adana Haberleri

Editör: TE Bilişim