3 yaşındaki çocuğunu döverek öldürdü 3 yaşındaki çocuğunu döverek öldürdü
 Aydın Adnan menderes Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte stadyuma sığmayan binlerce kişi etkinliği ekranlardan izlemek zorunda kalırken değişik ülkelerden gelen öğrenciler, Türkçe şarkılarla izleyenleri adeta mest etti.
Etkinliğe, Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş, Belediye Başkan Yardımcısı Cemallettin Küçükerol, Şefika Çoban, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, daire müdürleri, protokol üyeleri, çeşitli ilçelerin belediye başkanları ve genç ihtiyar binlerce kişi izledi.
Açılışta konuşan Aydın Valisi Kerem Al, etkinliği düzenleyenlere ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocuklara teşekkür ederek dünya barışı ve dostluğun önemine değindi. Bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirten Vali Kerem Al, bu yıl 11.’si düzenlenen Dil ve Kültür Festivali’nin büyüyerek devam ettiğini söyledi. Aydın’da bu etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti de ifade eden Kerem Al, tüm konuklara “Aydın’a hoş geldiniz” diyerek artık Türkçenin bir dünya dili haline geldiğini söyledi.




“AFRİKALI EFELER MEST ETTİ”
Değişik ülkelerden gelen öğrencilerin gösterileri ve seslendirdikleri eserler büyük ilgi görürken, Afrikalı Efelerin zeybek gösterileri ise geceye ayrı bir renk kattı. Efeler Diyarı Aydın’da Aydın efelerinin yöresel kıyafetleri ile zeybek oynayan Afrikalı Efeler, kusursuz bir zeybek gösterisi sununca izleyenler Siyahi Efeleri ayakta alkışladı. İzleyicileri bazen coşturan, bazen de okudukları şiirlerle duygulandıran öğrenciler, barış ve dostluk mesajları verdiler. Kendi ülkelerine ait halk oyunlarını da sahneleyen öğrencilerin anadili gibi Türkçeyi konuşmaları ise geceye ayrı bir renk kattı. 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Aydın’daki programı gecenin ilerleyen saatlerinde havai fişek gösterileriyle son buldu.

Editör: TE Bilişim