Seçimler İptal Edildi Seçimler İptal Edildi
Patnos İlçe Özel İdaresi ekipleri dik yamaçlarla çevrili arazide çığ tehlikesi altında çalışmalarına devam ediyor. İlçeye kış mevsiminin bu yıl erken geldiğini ifade eden Patnos Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, kar yağışı ve soğuklar nedeni ile çok zor bir dönem geçirdiklerini söyledi. 5 aydır geceli gündüzlü çalıştıklarını dile getiren Kısa, "Bizler yaklaşık 5 aydır gecemizi gündüzümüze katıp köy ve mezra yollarımızı açmak için çalıştık. Bu 5 ay zarfında yaklaşık 150 hastamızı kurtardık. Eğitim öğretim yapan köy ve mezra yollarımızın açık olması ilk hedefimizdi. Eğitim öğretimden sonra izlediğimiz yol cenaze ve hasta kurtarma oldu. Bizler 92 köy, 76 mezra olan şehrimizde herhangi bir olasılığı göz önüne alarak planlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Çiçek köyünün Zorova merasında yaşayan Nesim Yıldızhan isimli vatandaş, kış mevsiminin bu yıl çok çetin geçtiğini belirtti. Köy yollarının bu yıl 3 defa açıldığını kaydeden Yıldızhan, "Bu yol ilk kardan beri üçüncü kez açıldı. Yaklaşık 42 gündür köy yolumuz tipi ve fırtınadan dolayı kapalı. Özel İdare ekipleri yolu açıp geri döndüklerinde tekrar yolun kapalı olduğunu belirtti. Bizler de bu tipi ve fırtınanın dinmesinden sonra yollarımızın açılması talebinde bulunduk. Rabbime binlerce şükür olsun ki
köyümüzde 42 gündür herhangi bir hastalık vakası veya bir olay meydana gelmedi. Şu anda Patnos Özel İdaresi ekipleri yolları açmaya çalışıyor. Bu kışa hazırlıksız yakalandık. Hayvanlarımızın yemleri bitti. Köy halkı olarak Özel idare ekiplerinden yolumuzun açılmasını rica ettik. Grekçemiz ise hayvanlarımıza verecek yemimizin kalmamasıydı. Bu yolun açılmasını sabırsızlıkla bekliyorduk. Yolumuz nihayet açıldı ve biz köy halkı olarak 42 gün sonra Patnos'a gittik. Bu çalışmalarda emeği geçen Kaymakamımıza, Özel İdare ekiplerine ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim