Öğrenci evinde yangın Öğrenci evinde yangın
 Beraberinde, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, merkez ilçe başkanı Osman Güder ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Ziraat Odası’nı ziyaret eden AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz, burada Ziraat Bankası ile yapılan üreticilere düşük faizli kredi konusunda açıklamalarda bulundu.
Girişimler sonucu, kayısı üreticilerine hasat sonunda kredi imkanı sağladıklarını söyleyen Öz, “Kayısı üreticilerimize destek kredisi görüşmelerimiz sonucunda üreticilere kredi verilmeye başlandı. Kısa vadeli kredi kullananlar için yüzde 50 sübvansiyonlu, kredi kullananlar için yüzde 25 sübvansiyonlu kredi imkanı sağlandı” dedi.
Kredi ödeme döneminin Tarsim sigortası yapanlarla aynı döneme gelmemesi için çalışma yapacaklarını söyleyen Öz, “Kayısılarını Tarsim’e sigorta yaptıranlar, prim ödemelerini Ağustos değil de Ekim Kasım ayına ödeme yapmaları konusunda girişimlerimiz olacak” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, “Kayısı konusunda esas bu işle iştigal edenler, konuyu gündeme getirip takıldıkları noktada milletvekillerimizi devreye sokmalılar. Nitekim, Ziraat Odası talep etti ve kredi konusunda sayın vekilimiz girişimlerde bulundu ve
kısa vadeli düşük faizli kredi imkanı sağlandı” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da, hasat sonunda üreticilere kredi sağlanması konusunu geçen sene vekillere ilettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Çünkü, kayısı hasadı bitince üretici işçi ve diğer girdileri için kuru kayısıyı hemen pazara getiriyor ve fiyatlar düşüyor. Kayısı sezonu sonunda üreticilere düşük faizli kredi verilirse, üreticimiz acil giderlerini karşılar ve kayısıyı hemen pazar getirmez ve dolayısıyla fiyatta düşmez.” 
Daha sonra Ziraat Bankası görevlileri tarafından kredi şartları dile getirildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim