Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun projeleriyle değil, ideolojik siyaset yaklaşımıyla göreve geldiğini ifade etti. Şengül, “Sayın Kocaoğlu başkanlığa giden yolda ses getirecek projelerle yola çıkmadı.

İzmir’in geleceğine ve sorunların çözülmesine dair projeler hazırlamaktan ziyade, daha çok genel siyaset ile İzmirlinin hassasiyetlerini kullanarak politika yaptı. Proje üretmede İzmirlinin sorunu çözmede ne kadar yetersiz ve beceriksiz olduğunu herkesten önce kendisi biliyor. İzmirli Kocaoğlu’nu bu sorunlarını çözmeyeceğini bile bile hassasiyetler üzerinden oy verdi. İzmirliler CHP’li yöneticilerin ne kadar beceriksiz olduğunu çok iyi biliyor. AK Parti’nin merkezi hükümette olması CHP’lilere güvende hissettiriyor.

Eğer İzmirliler CHP’nin merkezi hükümete geleceğini hissederlerse, CHP’ye oy vermezler” dedi.

“İZMİR’DE KORKU SİYASETİ TUTUYOR”
İzmir’de seçmene korku politikaları uygulandığını ve İzmirlilerin bu siyasetten etkilendiğini söyleyen Şengül, şunları söyledi:

“AK Parti’ye yöneltilen biat temelli eleştirilerin aslında bu seçimle de tam tersi çıktığını görüyoruz. Maalesef CHP’ye oy verenler duyuları kapalı bir halde seçimlerini yaptılar.

Bu tutumundan dolayı seçmene değil, onlara korku siyaseti pompalayanlara kızıyoruz. Temennimiz toplumda oluşan kutuplaşmaların sona ermesi, farklı seslere ve milletin seçimine saygılı bir Türkiye özlemidir. Bize oy vermiş ya da vermemiş tüm vatandaşlarımıza her şeyden önce seçime katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Umarız İzmir’imiz ve Türkiye’miz için hayırlı olur”

“KOCAOĞLU’NUN ENSESİNDE OLACAGIZ”
İzmir’in geride kalan 10 yıllık süreçte kaybının fazla olduğuna değinen Şengül, “Beklenen yenilik AK belediyeciliğin hizmeti esas alan anlayışıyla değişmediği sürece, İzmir öyle görünüyor ki kaybetmeye devam edecek. İzmir’de yönetime gelemesek de 1 milyona yakın İzmirli tercihini AK Parti’den yana kullandı.

Ne olursa olsun biz İzmir’e aşkla hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz İzmirdeyiz bizim çocuklarımızın geleceği İzmir’de. Bizim kimseye küsme lüksümüz yok. Yerel yönetimler hiçbir proje üretmese de biz merkezi hükümet olarak İzmir’in geleceği adına hem proje hemde çözüm üreteceğiz.

Yatırımlarımız yine sürecek. Her ortamda her zaman İzmir’in çıkarlarını koruyacağız, ne gerekiyorsa yapacağız. Bu seçimle birlikte edindiğimiz tecrübelerimizi önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanlığı ve sonrasındaki Genel seçime taşıyıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Kocaoğlu’nun vaatlerinin de sonuna kadar takipçisi olacağız.

Ensesinde olduğumuzu bilsin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim