İşte Ak Parti'nin A Takımı İşte Ak Parti'nin A Takımı
AK Parti İzmir Teşkilatı, üye sayısın her geçen artırıyor. 1 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında partiye 15 bin 167 kişi üye oldu. Böylece üye sayısı 384 bin 920'ye yükseldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Taksim Gezi Parkı olaylarının AK Parti'yi olumsuz etkilediği yönünde iddiaların olduğunu belirterek, "Bu olaylar sonucunda Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de üye sayımız arttı. 2 ayda 15 bin kişi partimize üye oldu. Bu çok önemli bir rakam. Birilerinin hevesleri kursaklarında kalacak" dedi.
AK Parti İzmir'de üye sayısını 400 bin yapmak için yoğun çaba harcıyor. 30 ilçe teşkilatı en çok üyeyi partiye kazandırmak için birbirleri ile yarışıyor. Temmuz ayı itibariyle AK Parti'nin İzmir'deki üye sayısı 384 bin 920 olarak kaydedildi. 3 bin 500 kişinin birden fazla partiye üye olduğu gerekçesiyle, üyeliklerini düşürdü.

Bayraklı ilk sırada
AK Parti'ye 1 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında 15 bin 167 kişi üye oldu. Bu rakam parti teşkilatında memnuniyetle karşılandı. İlçeler arasında en çok üye yapan ise Bayraklı oldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Taksim Gezi Parkı olaylarının AK Parti'yi olumsuz etkileyeceği yönündeki yorumları boşa çıkardıklarını söyledi. Akay, "Bu olayların başladığı dönemde ve sonrasında daha çok üye yaptık. İnsanlar kendileri partimize gelip üye olmak istediler. Yaşanan olaylar AK Parti'nin aleyhine değil lehine olmuştur. İnsanlar yaşananların arka planını iyi okumuştur" dedi.
Yerel seçim öncesi teşkilata da önemli mesajlar veren Akay, "Geçmiş dönemde başka ilçelerde oturan arkadaşlar başka yerlerden belediyle meclis üyesi adayı yapıldı. Ayrıca teşkilata emek vermemiş olanların bir yere gelmesi sıkıntı yarattı. Bu sefer daha sağlıklı aday tespiti yapılacağını düşünüyorum. Genel merkez bazı ilçe başkanlarına, 'siz istifa edin ve aday olun' diyecektir. Bu talebin yukarıdan gelmesi son derece önemli" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim