Oğlu intihar edince gelinini pompalı tüfekle vurdu Oğlu intihar edince gelinini pompalı tüfekle vurdu
 Van Belediyesi 2012 yılı içerisinde kent genelinde başlatmış olduğu temizlik çalışmaları ve kampanyaları devam ediyor. 23’ncü temizlik kampanyasını Akköprü Deresi’nde gerçekleştiren Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sıhke kanal altından başlayıp Van Gölü kıyısına kadar devam eden derede ve çevresinde toplamda 40 tona yakın çöp ve atık topladı. Yapılan Kampanya ile ilgili bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, kent genelinde temizlik çalışmalarını 24 saat ve aksatmadan sistemli bir şekilde yürüttüklerini söyledi. Kent genelinde günlük olarak 500 ile 600 ton arasında çöp ve atık topladıklarını söyleyen Kaval, bunun yanı sıra kampanyalarına da devam ettiklerini söyledi.
2012 yılı sezon başından şu ana kadar 23 temizlik kampanyası düzenlediklerini aktaran Kaval, yağmur mevsimi olmasından dolayı kentteki tüm derelerde çalışmalara ağırlık vereceklerini dile getirdi. Kaval, “Birçok dere temizliğinin DSİ’ye ait olmasına rağmen temizlemiyorlar. Buradaki temizliği de biz yapıyoruz. Akköprü Deresi’nde bu yıl dördüncü kez temizlik yapıyoruz. Bundan sonrada kentteki tüm derelerin temizlik çalışmalarını yaparak yağmur yağışları öncesinde bu alanlarımızı temiz ve kullanılır hale getireceğiz’’ dedi.
Tüm halka çağrıda da bulunan Kaval, çöplerin ve atıkların rastgele bırakılmamasını isteyerek, belirlenen noktalara bırakılmasını istedi. Kaval, “Çöpler ve atıklar günlük olarak alınmadığı takdirde yollara ve çevreye atsınlar. Ama çöpler ve atıklar zamanında ve düzenli alınıyorsa insanlarında bu konuda duyarlı olmaları ve belediyelerine yardımcı olmaları gerekiyor” diye konuştu.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim