Yolcu Treninde Korkutan Yangın Yolcu Treninde Korkutan Yangın
Küçük Menderes nehrinin kuzeyinde kalan köyden, nehrin güneyindeki arazilerine kış mevsiminde ulaşmak için 10 kilometreye yakın mesafeyi geride bırakmak zorunda kaldıklarını söyleyen Alaşarlılılar, çözüm bekliyor.
Yapılacak bir köprünün hem üreticilere kolaylık sağlayacağını hem de Alaşarlı ile Emirli köylerini birbirine bağlayacağını ifade eden Alaşarlı Muhtarı Cemil Turan, “Küçük Menderes nehrinde suyun artması ile birlikte nehir yatağını traktörlerimizle geçemez olduk. Nehrin hemen öte yakasındaki arazilerimize gitmemiz için ya Çaylı’dan, ya da Kızılcavlu’dan dolanmamız lazım. Bu da 10 kilometreye yakın bir mesafe demek. Üreticimiz zaten zor durumda. Hem maddi kayıp yaşamak, hem de vakit kaybetmek istemiyorlar” dedi.
Emirli ile Alaşarlı arasında nehir yatağının daraldığı bir bölüme üreticiye hitap eden bir köprü yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Turan, “Yetkililerimizden bu konuda bir girişim bekliyoruz. Köyümüzün üretim yolu nehir yükseldiğinde kesilir oluyor. Suyun içinden geçmek tehlikeli. Suyun temiz olmaması da sağlık açısından ayrı bir tehlike. Yurdumuza yakışır şekilde modern bir köprünün buraya yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Alaşarlılı üreticilerden Seyfi Akçay da üreticinin kış mevsiminde zor durumda kaldığını belirterek, “Biz Menderes’in yeniden eskisi gibi güzelce akmasını istiyoruz fakat kış geldiğinde bu kez tarlamıza geçemiyoruz. Bunun çözümü Kaymakçı’da, Çaylı’da olduğu gibi bir köprünün yapılması. Gerekli mercilerin sesimizi duyarak buraya güzel bir köprü kazandıracağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim