Aliağa Sanat Günleri Aliağa Sanat Günleri
Yoğun ilgini olduğu açılışta kurdeleyi Aliağa Belediye Başkan Vekili Fuat Özer kesti. Açılışta yaptığı konuşmada derneğin açılışı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Erdal Bakır, “Derneğimizin açılış amacı, Aliağa’da yaşayan Beydillileri bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözüm üretmek ve bugüne kadar eksik veya yanlış anlatılan Beydili Türkmen Kültürü'nü tam anlamıyla kamuoyuna anlatmak ve de kültürümüzü yaşatmak” diye özetledi.
Güç ve nüfuz için yanlışları söylemeyerek yaranmayı değil, birlik ve beraberliği sağlayarak doğruların arkasında durmayı onur sayan bir topluluk olduklarının altını çizen Bakır, “Geçmişi çok eskilere dayanan Beydili Boyu’nun unutulmaya yüz tutmuş kültürünü ve tarihini yaşatmak adına, İmparatorluk kurmuş atalarımız Harzemşahlar gibi, tekrar birleşip daha güçlü yarınlara ulaşmak için, küskünlüklere ve dargınlıklara meydan vermeden, Beydili Türkmen Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği’ni kurmayı bir zaruret olarak gördük” dedi.
Aliağa Beydili Türkmen Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği başkanı Erdal Bakır, ayrıca 100 üyelerinin olduğunu üye kayıtlarına devam edeceklerini söyledi.
Derneğin kurucu yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Başkan Erdal Bakır, ikinci başkan Kalender Maden, yönetim kurulu üyeleri Servet Birlik, Durmuş Soysal, Cemal Arzuman, Hüseyin Kırdar, Salman Günday.
Editör: TE Bilişim