Aliağa Sanat Günleri Aliağa Sanat Günleri
Trafik Haftası, Aliağa’da Emniyet Müdürlüğü, Belediye ve öğrencilerin işbirliğinde “Trafik hayattır” projesiyle kutlanıyor. 10 bini aşkın aracın kayıtlı olduğu ve her yıl yaklaşık 2 bin aracın kent trafiğine katıldığı Aliağa’da, sürücülere alkollü araç kullanmanın ve trafikte cep telefonu ile konuşmanın sakıncaları dağıtılan broşürlerle anlatıldı.

Trafik Eğitim Uzmanı ve Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün koordinatörlüğünde sürdürülen bilinçlendirme çalışmalarıyla kentte trafik güvenliğinin arttırılması ve sürücülerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek olan Trafik Haftası dolayısıyla trafik polisleri kentin çeşitli noktalarında Aliağa Belediyesi’nin sponsorluğunda hazırlanan tişört, şapka, araç kokusu ve el broşürlerini araç sürücülerine dağıtarak trafik kurallarına uyun uyarısında bulunuyor.

Öte yandan trafikte yaşamını yitirenler anısına oluşturulan Trafik Hatıra ormanına son bir yılda kentte trafik kazalarında yaşamını yitiren üç kişi için Petro Kimya İlköğretim okulu Çevre Kulübü öğrencileri tarafından fidan dikimi yapılacak.

GÜVENLİ TRAFİK İÇİN SÜRÜCÜLERİN BİLİNÇLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Trafik kazalarının ülkemizin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kurallara uyma ve bilinçlendirmenin önemine işaret etti.
Başkan Oğuz, “Resmi verilere göre son 10 yılda 50 bini aşkın vatandaşımızı trafik kazalarında yitirdik. Kazaları önlemenin tek yolu eğitim ve bilinçlendirme. Belediyemiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz işbirliğinde ‘Trafik hayattır’ projesini başlattık.

Geçtiğimiz aylarda öğrencilere dönük çalışmalarımızı yapmıştık. Şimdi de sürücülere çeşitli hediyelerin yanı sıra broşürler dağıttık. Güvenli trafik için sürücülerin bilinçli olması çok önemli. Aliağa Belediyesi olarak her zaman sosyal projeleri gerçekleştirip destekledik. Projenin yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim