Kardeşi de iş kazasında hayatını kaybetmişti Kardeşi de iş kazasında hayatını kaybetmişti
Bu haftaya kadar aldığı 14 galibiyetle play oflara kalma başarısını gösteren Aliağa Petkim, ligdeki 4. sezonunda taraftarlarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Aliağa Petkim’in basketbol salonlarından taşan başarısı basketbol otoritelerinin de dikkatini çekiyor. 2008’de başladığı Beko Basketbol Ligi'nde 4. sezonunu geçiren Aliağa Petkim, bu yıl ilk kez play-off'a kalmayı başardı. Aliağa Petkim, play-Off'larda Pınar Karşıyaka ile birlikte İzmir’i temsil edecek. Ligde ilk kez yer aldığı 2008-2009 sezonunu 10 galibiyetle tamamlayan Aliağa Petkim, 2009-2010'da 11, geçen yıl ise 9 galibiyetle ligi bitirdi. Bu yıl bitime 2 hafta kala galibiyet sayısını 14'e çıkaran Aliağa Petkim, her alanda başarılı bir sezon geçiriyor. Ekim ayında yapılan Spor Toto Türkiye Kupası grup elemelerinde Anadolu Efes'in önünde grubunu lider olarak tamamlayan ilk 8 takım arasına kalan Aliağa Petkim, bu başarısını ligde de sürdürdü.

“ALİAĞA’NIN ADINI TÜM TÜRKİYE’YE DUYURDUK”
Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, “Başarılı bir sezon geçiriyoruz. Ancak bu başarılar daha başlangıç. Takımımız başarılı oldukça, kentimizde basketbola ilgi ve destek de artıyor. Okullarımızda gençlerimiz, çocuklarımız basketbol idealleriyle yetişmeye başladı. Maçlarımız gençlerle. Çocuklarla, ailelerle coşku içinde geçiyor. Biz yaptığımız tüm çalışmalarla, Aliağa Petkim’in, Türk Basketboluna lokomotif olabilecek bir altyapı ve vizyonla geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız“ dedi
Uğur Eren, şöyle devam etti: “Ligin en istikrarlı takımlarından biriyiz. Ligin iddialı diğer takımlarına göre mütevazı sayılabilecek bir bütçeyle bu sezon önemli başarılara imza attık. Olin Edirne karşısında aldığımız galibiyetle Play ofları garantiledik. Bu sezon 14 galibiyete ulaştık. Bunların 8 galibiyeti dış sahada. Türkiye kupası eleme grubundan lider çıkarak finallerde mücadele ettik. Şimdi de Play off hedefimize ulaştık. Aliağa’nın adını Basketbol salonlarından tüm Türkiye’ye başarıyla duyurmaktan mutluyuz. Bizlere bu başarıyı yaşatan tüm oyuncularımıza, teknik heyete ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarıda, Bize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz’un önemli bir payı var. Sayın Başkanımıza bizlere verdiği destek ve duyduğu güven için teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim