Aliağa Sanat Günleri Aliağa Sanat Günleri
Platformun bu seferki durağı İzmir’in Aliağa ilçesiydi. Aliağa Yeni Mahalle Pazar Yeri'nde düzenlenen etkinliğe, Aliağalı halkın yoğun katılımı gözlendi. Katılımcılar sık sık tekbir ve salâvatlar getirdi. Programda yapılan konuşmalarda ise Hz. Muhammed’in adının her yere ulaştırılması gerektiği belirtildi. 
‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ isimli kutlu doğum programı Hafız Ömer Akgül’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe Mevlidin okunduğu programda, Grup Şüheda ve çocuk ilahi grupları birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi.
Yusuf Tutak Hoca, programda bir konuşma yaptı. Tutak, Hz. Muhammed’in bıraktığı değerlerin her yere ulaştırılması gerektiğini belirterek; “Hz. Peygamber bir gün kızı Fatıma’ya şunları söylemiştir; ‘Gün gelecek Allah senin babanın adını kıldan, tüyden yapılmış her çadıra, kerpiçten yapılmış her eve ya izzet ile ya da zillet ile koyacak.’ Elhamdulillah ki, bizler 1400 yıl sonra olsa bile Allah Resulünün adını izzet ile taşıyandan ve meydanlarda izzet ile haykıranlardanız. Bakınız sahabeler aynı hassasiyeti taşımışlar. Madem ki, Allah Resulü bu müjdeyi verdi, madem ki kıldan, tüyden yapılmış her çadırda anılacak, bakın bugün burada ezanlar okunuyor. Avrupa’nın birçok şehrinde bugün ezanlar okunuyor. Ama bazı şehirlerde hala ezanı öyle açıktan okumak yasak. Oralar da sizleri bekliyor. Muhammed’in adını oralara sizlerin taşımasını bekliyor. Sahabeler aynı hassasiyetle davranmışlar.” dedi.
Tutak, son olarak; “Siz değerli peygamber sevdalılarının sorumluluğu çoktur. Allah Resulü'nün isminin anılmadığı bir tek ev varsa bu sizlerin de bizlerin de boynuna bir borçtur. Orada da Allah’ı ve Resulünü andırmak zorundayız” şeklinde konuştu. Program Salih Çelik’in yaptığı duayla son buldu. 
Editör: TE Bilişim