Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
 Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa ile görüşüp Belediye hizmetleri hakkında bilgiler alan öğrenciler, kısa sürede kente kazandırılan kültürel tesislerden çok etkilendiklerini söyledi. Karşıyaka Opera’da İspanyol Düşleri adlı konseri de izleyen öğrenciler “Burada yaşayanlar çok şanslı. Karşıyaka’yı çok sevdik, her yer çok güzel” dedi. Karşıyaka Halk Oyunları ve Gençlik Spor Derneği’nin Almanya’nın Saarburgen kentindeki kardeş dernek işbirliğiyle her yıl gerçekleştirdiği öğrenci değişim programı gençler arası kaynaşmayı amaçlıyor. Bu program kapsamında İzmir’e bir haftalığına gelen öğrenciler, tarihi ve turistik yerleri gezdi, yeni arkadaşlar edindi.
Almanya’da üniversite ve lise öğrenim gören öğrencilerden oluşan grup bir gününü de Karşıyaka’ya ayırdı. Karşıyaka Belediyesi tarafından ağırlanan Alman gençler, kente hayran kaldı. Karşıyaka Çarşısı başta olmak üzere çeşitli müzeleri ve tesisleri gezen öğrenciler, sosyal hayatın zenginliğinden ve rahat yaşam koşullarından çok etkilendiklerini belirterek, “Karşıyaka’daki kadar güzel ortamı bulmak kolay değil. İnsanlar çok rahat, her konuda yardımcı oluyorlar. Burada birçok yeni arkadaşımız oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldık, coşkulu kalabalıktan çok etkilendik. Karşıyaka sahilinde gezdik, Bostanlı’da pazardan alışveriş yaptık. Burada gördüğümüz güzellikleri Almanya’ya döndüğümüzde arkadaşlarımıza anlatacağız. Gelecek yıllarda da mutlaka tekrar gelmek istiyoruz” diye memnuniyetlerini dile getirdi.


İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim