Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz Batur: Konak'ın ve İzmir'in gelecek yüzyıllarını planlıyoruz
İzmir’de turizmin kalbinin attığı en canlı sokakların yer aldığı Alsancak, şenlik gibi bir açılışa sahne oldu. Uzun yıllardır esnaf ve vatandaşın şikayet ettiği, kenti ziyaret eden turistlerin sıkıntı yaşadığı dört sokak Konak Belediyesi’nin yeniden projelendirmesiyle kentin çehresini değiştirdi. Kentin en işlek yaya trafiğinin yaşandığı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne çıkan Gazi Kadınlar, Muzaffer İzgü, Cumbalı ve Dr.Nusret Hasan Fişek Sokaklarında Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalar sonunda yepyeni bir görünüme kavuşan sokakların açılışı binlerce İzmirlinin katılımıyla gerçekleşti.
LEYLEK DANSI BİTTİ
‘Sokakta Hayat Var’ sloganıyla bütünleşen açılışa Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kıbrıs Şehitleri İşadamları Derneği (KIBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Torcu, Alsancak muhtarları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. İzmir gençliğinin başı çektiği açılışta DJ performansları ve Sokak Sanatlar Atölyesi gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.
Konak’ta değişimi başlatan ve 50 yıldır iş makinesi girmemiş sokaklara yenilik getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Alsancak esnafı, muhtarları ve vatandaşlara teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Başından beri ben sokakta hayat var felsefesini savunan bir insanım çünkü İzmir sokakta yaşayan bir kent. İzmir sokaktaki hayatı canlı, sevgi dolu ve dostlukla yaşıyor. Sokaklarımızı, bu sokakları kullanan esnaf ve vatandaşın isteği doğrultusunda yeniledik. Kızlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz artık topukları kırılmadan bu yolda yürüyebiliyorlar. Sular akıp gidecek. Burada, yollarda adeta leylek dansı yaparak yürünüyordu. Gelen istekleri değerlendirerek sokaklarımızı en güzel, kullanışlı şekline dönüştürdük.”
ESNAFTAN TEŞEKKÜR PANKARTI
Yenilenen sokakların açılışı için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kıbrıs Şehitleri esnafının Gazi Kadınlar Sokağı girişine astığı dev pankartla karşılandı. Şenlik havası yaşanan sokak açılışında Konak Belediyesi İkram Ekipleri de şeker ve kek ikramıyla ağızları tatlandırdı.
ALSANSACAK'TA NELER DEĞİŞTİ
Gazi Kadınlar, Muzaffer İzgü, Cumbalı ve Dr.Nusret Hasan Fişek Sokaklarında tepeden tırnağa değişim yaşandı. Yıllardır su baskını yaşanan ve zorlukla yürünen sokaklar tamamen yenilendi. Zemin taşları yeniden döşendi, sokak boyunca ledli aydınlatma sistemi yerleştirildi,Yağmur suyunu tahliye etmeye yönelik eğim verildi ve su olukları yapıldı.

Editör: TE Bilişim