Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı
Grup Koçani’nin de bir konser verdiği açılışa Balkan göçmenleri dernekleri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Bornova Belediyesi, yapımı 9 Kasım 2012’de başlayan ve çok yönlü olarak tasarlanan Koşukavak Mahallesi’ndeki Altındağ Kültür Merkezi’ni tamamladı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 15 ay gibi kısa sürede kullanıma hazır hale gelen Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni başta Balkan derneklerinin temsilcileri olmak üzere vatandaşların da yoğun ilgisi ve katılımıyla açtı.

Açılış öncesinde dünyaca ünlü Balkan Müzikleri orkestrası Grup Koçani Altındağlılara unutulmaz bir konser verdi. Konserin ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Göreve geldiğimde Bakan dernekleri bir kültür merkezi yapmak için belediyemizden arazi tahsisi istemişti.

Biz de ‘arazi vermek yerine kültür merkezini yapalım bütün Balkan dernekleri kullansın’ istedik. Bu düşünceyle yola çıktığımız projeyi bitirmenin gururunu yaşıyorum. Bu eserin yapılmasında herkesin emeği var” dedi.

Balkan Derneklerinin temsilcileri Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin tamamlanarak hizmete açılması nedeniyle teşekkür plaketi verdi.
Abdi İpekçi Caddesi ile Kamil Tunca Bulvarı’nın kesişimindeki alanda yapılan Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde ikisi kapalı biri açık olmak üzere üç büyük çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu bulunuyor.

Zemin katta 60 kişilik çok amaçlı salon, 30 kişilik seminer odası, 12’şer kişilik de iki adet toplantı odası bulunuyor.

Birinci katta 232 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet 20’şer kişilik kurs odası, 40 kişilik dil kursu salonu hizmet veriyor. İkinci katta ise 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet yemek kültürleri odası var. Teras katında ise 345 metrekarelik fuaye alanı ile 414 kişilik açıkhava tiyatrosu bulunuyor.



Editör: TE Bilişim