Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Gaziemir ilçesi ile Kadifekale semtinde beş şehit ailesine konuk olan Aslan, “Gazi ve Şehitlerimiz bu ülkenin namusudur, onurudur. Her ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz. Acılar hala taze ve bunu en çok hissedenler anneler. Onlarla birlikte olduğum için hüzünlü de olsa en güzel, en anlamlı anneler gününü yaşadım” dedi.
Ordu mensuplarının dışında bu tür ziyaretlere alışık olmadıklarını belirten şehit anneleri ise, büyük mutluluk yaşadı. İzmirli şehit annesi Kıymet Übey sevincini, “ Oğlum gelse anca bu kadar mutlu olurdum” sözleriyle dile getirdi.
Aslan’ın ilk ziyareti şehit düştüğü yıl vasiyeti üzerine kendilerine ev hediye ettikleri Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız’ın annesi Fikriye Yıldız’a oldu.
Burada şehidin kız kardeşi Ödül Yıldız ve annesi Fikriye Yıldız ile bir süre sohbet eden Aslan, “Şehitlerimize canımız feda” dedi.
ŞEHİDİMİN EV VASİYETİNİ HÜSEYİN ASLAN GERÇEKLEŞTİRDİ
Egemen’in askere gitmeden önce Ege-Koop’tan ev sahibi olmayı istediğini ancak bunun nasip olmadığını anlatan anne Yıldız, “ Oğlum bana kredi çekip Ege-Koop’tan ev alalım. Ben Hüseyin Aslan’a çok güveniyorum. Demişti ancak kısmet olmadı. Sağolsun yine böyle bir günde kapımızı tesadüfen çalan Hüseyin Başkan, durumu öğrenince el uzattı, onun sayesinde evimiz oldu. Bugün ülkemizi yönetenler açılım diye bizlerin istemediği bir girişimde bulunacaklarına Hüseyin Aslan başkanımız gibi şehit ailelerine kol kanat gersinler” şeklinde veryansın etti.
ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN
Aslan daha sonra da 1997 yılında Ordu Fatsa’da şehit düşen Ümit Akdağ’ın Gaziemir’de yaşayan annesi Nevin Akdağ’ı ziyaret etti.
Oğlunun yanı sıra bir kızı daha olan ancak yaşamını yalnız sürdüren Akdağ’ın anneler gününü kutlayan Aslan, “İster devlet ister bireysel anlamda her ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını ödeyemeyiz” dedi.
Oğlunun kaybıyla derin üzüntü yaşadığını, aradan geçen 16 yıla rağmen hala dünmüş gibi aynı acıyla yandığını belirten anne Akdağ ise, “Askerlerimizin dışında arayanımız, soranımız yoktur. İlk kez biri evimize kadar geldi, acımızı paylaştı. Hüseyin Aslan Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun” diye konuştu.
OĞLUM GELSE BU KADAR SEVİNİRDİM
Aslan’ın üçüncü durağı ise Übey ailesi oldu. Aslan, burada da şehitin kızkardeşi Derya Alemdar ve şehit annesi Kıymet Übey ile bir araya geldi. Evlerinde ilk kez ordu mensuplarının dışında sivil bir idareciyi ağırladıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden anne Kıymet Übey, “ Özel günlerde, bayramlarda sadece askerlerimiz arar, halimizi, hatrımızı sorar. Bunun dışında biz şehit aileleri ile kimse ilgilenmez. Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizler canımızdan can olan evlatlarımızı kara toprağa verdik. İnsanımız rahat uyusun, vatan toğrağı beladan kurtulsun diye. Değerli Ege-Koop Başkanımız Hüseyin Aslan’ın ziyareti beni o kadar mutlu etti ki, hani çocuğum gelse anca bu kadar mutlu olurdum” ifadelerini kullandı.
SADECE HATIRLANMAK İSTİYORUZ
Bir diğer şehit annesi Hanım Önal da, Aslan’ı gözyaşları ile karşıladı. ‘Hatırlanmak çok güzel bir şey’ diyen ve Aslan’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden şehit annesi de şunları söyledi: “ Zor şartlar altında yaşam sürüyoruz. Evimiz kira, kızım ve torunlarım benimle yaşıyor. Şehidimin babası da onun üzüntüsünden Alzheimer hastalığına yakalandı ve o da bu diyardan göçtü. Yine de tüm bu sıkıntılarımıza, sorunlarımıza rağmen biz çok bir şey istemiyoruz. Birazcık sevgi, birazcık ilgi.”
GEÇİRDİĞİM EN GÜZEL, EN ANLAMLI ANNELER GÜNÜ
Aslan, Kadifekale semtinde de Mardinli şehit annesinin elini öptü, çiçek taktim etti. Ziyaretleri değerlendiren Aslan, duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı:
“Şehitlerimiz, gazilerimiz ülkemizin onurudur, namusudur. Her ne yaparsak yapalım, onlara ne verirsek verelim haklarını ödeyemeyiz. Verilen canların karşılığı yoktur. Bu ülke, bu vatan uğruna, bizlerin rahat, mutlu, huzurlu yaşam sürmesi adına, bölünmez bütünlük adına gözlerini kırpmaksızın canlarını feda ettiler. Aileleri ise onların acısı ile yandı kavruldu. Şüphesiz en büyük acıyı, kahırı ise anneler çekti. Ve hala da çekmekte. Acılar daha dün gibi taptaze. Bizlerden çokşey beklemiyorlar. Hatırlanmak, ilgi görmek dışında. Bunu yapmak da zor olmasa gerek. Bu ziyaretler babında tüm şehit annelerinin anneler gününü kutluyor, saygıyla ellerinden öpüyorum. Geçirdiğim en güzel anneler günü oldu benim için.”



Editör: TE Bilişim