Tur minibüsü, kırmızı ışıkta bekleyen iki araca çarptı Tur minibüsü, kırmızı ışıkta bekleyen iki araca çarptı
Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşen toplantıya AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Girimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Çalışma ve İş Kurulu İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Erdem, Muratpaşa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Adem Bahadır Ulu ve Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Semih Beken katıldı.
AKGİM'in bu yıl 5'ncisini düzenlediği bir etkinliğe başlayacaklarını söyleyen AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe etkinliğin amacını, mezun olan öğrenciler ile nitelikli eleman arayan iş yeri sahiplerini buluşturmak şeklinde açıkladı.
Rektör Kurtcephe, "Biz 2008 yılından bu yana dünyanın küresel kriz psikolojisini yaşadığı geride bıraktığımız bu 4 yıl zarfında iş bulmanın insanlar için ne kadar önemli olduğunun farkında olmanın yanında topluma moral ve motivasyon sağlamanın da bir o kadar mühim bir olgu olduğunun bilinci ile bu etkinliği düzenliyoruz. Aynı zamanda AÜ mezunlarına şu mesajı iletmek istiyoruz. Biz üniversite olarak bir markayız. Mezun ettiğimiz her eleman bizim için kendisine kefil olacağımız ve niteliklere halis hayatta başarılı olmasına emin olduğumuz değerli bireyler olarak toplumun hizmetine sunulmaktadır. Bu fuarı başlangıçta Antalya bazında planlamıştık, daha sonra uluslararası hale getirdik" dedi.
AKGİM'in Antalya'nın istihdam sorunlarına çözüm geliştirebilmek için ulusal ve yerel fuarların katıldığı 'Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi'ni' her yıl düzenlediğini kaydeden AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin de bayilik fırsatlarıyla buluşturulacağını ifade etti. '5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi'nin' iş arayan adaylara uygun iş fırsatları sunacağını da söyleyen Yüce "Ayrıca Antalya ilinde bulunan İŞKUR kayıtlarına göre 1086, Özürlüler Konfederasyonu Antalya Temsilciliğine üye olan 425 engelli bireylerin ve Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim gören 92 engelli öğrencilerimizin de istihdam sorunlarını çözmeye de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi kapsamında tarım, sanayi,turizm, hizmet ve sağlık sektöründe 2011 yılında en çok istihdam sağlayan 11 şirkete 'Akdeniz İstihdam Ödülü' verilecek.
Editör: TE Bilişim